Opnieuw taxibedrijf failliet na verlies aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Opnieuw taxibedrijf failliet na verlies aanbesteding

Het taxibedrijf Wolters uit Drachten is na 21 jaar failliet. In totaal gaat het om vier aan de onderneming geliëerde bedrijven. Het faillissement volgt kort na het verlies van een aanbesteding van zorggroep

https://nl.wikipedia.org/wiki/Taxi_(vervoer)#/media/File:Taxi_Schiphol.JPG

uit Heerenveen. Wolters rijdt naast taxi’s en touringcars ook WMO-vervoer. Eerder in 2016 ging ook Taxibedrijf Javo uit Drachten failliet.

Van de voorheen 40 werknemers van Wolters (nu 7)  is een groot deel overgenomen door Taxi Dorenbos. Curator van de Wolters-bedrijven is Jaap van der Meulen. Deze verwijst daarbij naar bezuinigingen van zorginstellingen en dat het de maatschappelijke functie is van zorginstellingen om niet onder de kostprijs in te kopen.

Het eerder dit jaar failliet gegane taxibedrijf Klomp uit Ede won in 2014 de opdracht voor zorgvervoer van Alliade voor 2015-2020. Het bod van relatieve “buitenstaander” Klomp was 9 procent lager dan het contract dat de zorgondernemer ervoor had gesloten met Oenema en Witteveen. Alliade wilde met die aanbesteding een half miljoen bezuinigen en leidde toen tot onrust bij de vakbonden.

 

http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=72467
http://www.taxipro.nl/ondernemen/2017/01/19/taxibedrijven-wolters-failliet-verklaard/
http://www.omropfryslan.nl/nieuws/693370-faillissement-voor-taxibedrijf-wolters-uit-drachten
eerder:
http://www.lc.nl/friesland/Klap-voor-Friese-taxiwereld-20875080.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *