Als onze oude artikelen ineens veel gelezen worden … (Souburg) – Aanbestedingsnieuws

Als onze oude artikelen ineens veel gelezen worden … (Souburg)

Impressie: © Gemeente Vlissingen

Worden we van de redactie natuurlijk nieuwsgierig. Onlangs hadden we het er in een redactievergadering over hoe lang berichten opvraagbaar moeten blijven. Opruiming scheelt weer serverruimte. Of de duvel er mee speelde stonden echter ineens ruim twee jaar oude artikelen weer volop in de belangstelling. Het ging om de moeizame aanbesteding van een kindcentrum in Souburg (Zeeland).

Engineer & Build scholen en gymzaal Souburg Vlissingen

Aanbesteding tijdelijke huisvesting Basisscholen Oost-Souburg mislukt

Aanbesteding scholen en gymzaal Souburg zuid Vlissingen ingetrokken

Wat was er nu weer aan de hand? Wel de aanbesteder heeft dan toch een bouwer gevonden en die bouwt voortvarend. Te voortvarend wellicht want blijkbaar is de tekening verkeerd gelezen. Het dak lag er al op maar naar nu blijkt staat het gebouw verkeerd om. De achterkant is voorkant geworden en de voorkant is naar achteren verhuist. Trappartijen die links werden verwacht werden rechts gevonden. En dus is de bouw stilgelegd, tot wanhoop van de leerlingen die wel eens uit de tijdelijke lokalen willen.

U kunt er meer over lezen bij Omroep Zeeland https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/14651591/nieuwbouw-basisschool-is-verkeerd-om-gebouwd-het-is-een-bizarre-wending 

en

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/14652080/leerlingen-willen-niet-meer-wachten-op-bouw-omgekeerde-school-wat-dom-van-die-bouwvakkers

En dus werden onze oude artikelen over de aanbesteding met natuurlijk de links naar de aanbestedingsdocumenten weer volop gelezen. De gemeente Vlissingen schreef er natuurlijk ook over.

Maandag 9 mei 2022 is er een fout geconstateerd bij de bouw van de nieuwe school De Tweemaster-Kameleon in de Jan de Priesterstraat in Oost-Souburg. Hierop heeft de aannemer het werk stil gelegd.
Nadat de fundering en de vloer zijn gelegd, is er begonnen met de skeletbouw van de nieuwe school. Tijdens deze opbouw bleek dat het rechthoekige skelet 180 graden gedraaid op de locatie wordt gebouwd.

Onderzoek

De komende dagen onderzoekt de aannemer samen met de architect en de opdrachtgever, hoe het komt dat de skeletbouw niet juist staat, wat de gevolgen zijn en hoe die moeten worden opgelost.

Een en ander aldus de gemeente Vlissingen.

Een nieuwe toeristische attractie zal de school wel niet worden, wellicht geldt dat wel voor de (nog in aanbouw zijnde) studentenflats in Middelburg. Daar heeft men een complex neergezet van drie appartementengebouwen op een rij. Maar het was een passant gebleken dat het eerste en laatste gebouw allebei de vorm hadden van de letter L. Het midden gebouw heeft ook de vorm van een letter, u raadt het al de U. Tezamen vormen die letters natuurlijk een woord dat je niet direct in Zeeland zou verwachten. https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/13986170/lullig-gebouw-in-middelburg-als-je-het-eenmaal-ziet-blijf-je-het-zien

Het “LUL” complex heeft echter wel het voordeel van een palindroom, je kunt het ongestraft verkeerd om bouwen.

We laten onze oude artikelen maar staan, je weet maar nooit. Wel hopen we dat u niet vergeet dat we ook dagelijks nieuwe artikelen schrijven.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *