Aanbesteding Jeugdhulp Alphen en Kaag opnieuw op de markt – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding Jeugdhulp Alphen en Kaag opnieuw op de markt

Dinsdag publiceerden Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem een nieuwe aanbestedingsprocedure  voor één aanbieder van jeugdhulp voor de periode 2018-2021. Op 13 juni is het aanbestedingsdocument gepubliceerd waarin beide gemeenten de marktpartijen informeren over hun visie, voorwaarden en eisen voor het inschrijven op deze aanbesteding.

De kort gedingrechter had in oktober 2016 een eerdere aanbesteding voor dezelfde opdracht onvoldoende evenwichtig beoordeeld. Dat oordeel hield stand in hoger beroep afgelopen 14 februari. De aanbesteding moest daarom opnieuw. Aanbieders van jeugdhulp hebben nu tot 17 augustus de tijd om zich in te schrijven.

Begin oktober moet duidelijk worden wie de jeugdhulp verleent, vanaf 1 januari 2018. Ten opzichte van de vorige aanbesteding hebben de gemeenten een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

In een gemeentelijke reactie laat de Alphense wethouder Han de Jager weten: “We hebben hierbij goed geluisterd naar de rechter. Tegelijkertijd blijft ook bij deze aanbesteding ons nieuwe concept voor jeugdhulp centraal staan. Een concept dat moet leiden tot snellere en betere jeugdhulp”.

Wethouder Henk Hoek van Kaag en Braassem: “Het kan natuurlijk zo zijn dat cliënten nu jeugdhulp krijgen van een jeugdhulpverlener die straks niet tot de gecontracteerde partijen behoort. Voor die cliënten geldt straks het uitgangspunt dat zij hun zorgtraject mogen afmaken bij hun huidige jeugdhulpaanbieder. Dat is anders dan de vorige keer.” Voor trajecten die na 1 augustus 2018 nog doorlopen, geldt dat in overleg met de cliënt bekeken wordt wat de beste oplossing is: het zorgtraject afmaken bij de huidige jeugdhulpaanbieder of een passend traject bij de nieuwe.”

Bron: Alphen aan den Rijn, 14 juni 2017

Voor meer informatie: zie www.alphenaandenrijn.nl/jeugdhulp of www.kaagenbraassem.nl/inkoopjeugdhulp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *