Evaluatietool gepubliceerd bij PIANOo – Aanbestedingsnieuws

Evaluatietool gepubliceerd bij PIANOo

Nog geen dag na Ollongren’s beantwoordingsgeorakel over wat de gemeenten nu precies doen aan circulaire economie stimuleren, is de (zelf?) Evaluatietool gepubliceerd. Gemeenten blijken zichzelf te moeten evalueren aan de hand van het oordeel van inschrijvers. Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland gingen de gemeenten vast voor bij het zelf-evalueren.  Met het evaluatieformulier, dat door de aanbestedende dienst na afloop van de aanbesteding aan iedere inschrijver dan wel interne opdrachtgever wordt toegestuurd, kan de inschrijver de aanbesteding waarderen.

©PIANOo 2019

Inschrijvers geven zo een beoordeling over de gehouden aanbestedingsprocedure en de gunningscriteria. Inschrijvers kunnen zo ook vragen om een gesprek. Het formulier is wel 4 kantjes. Over terugdringen van administratieve lasten gesproken.

PIANOo tipt aanbestedende diensten: “U kunt ook uw aanbesteding evalueren aan de hand van dit formulier. Wilt u uw ervaringen delen, mail dan naar beteraanbesteden@minez.nl.”

Aanbestedingsnieuws heeft dus ook vast een tip voor inschrijvers: Download alvast bij PIANOo in plaats van 1000x op TenderNed, en vul preventief in voor elke procedure, en stuur op na elke aanbesteding waar je ook maar naar gekeken hebt, in gemeenten waar je toch geen klus zou willen aannemen en boek de tijd op het project waar je het meest een hekel aan hebt. Scheelt weer in niet-declarabele uren.

Zie ook: Pianoo 5 februari 2019
https://www.pianoo.nl/nl/regelgeving/aanbestedingswet/beter-aanbesteden/aan-de-slag/evaluatieformulier-aanbesteding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *