Uniformen Ambulancepersoneel naar Wiltec en Havep (Vervolg) – Aanbestedingsnieuws

Uniformen Ambulancepersoneel naar Wiltec en Havep (Vervolg)

Foto: Wiltec

Aanbestedingsnieuws brengt het nieuws over aanbestedingen zo snel mogelijk naar haar lezers. Als het gaat om nieuwe aanbestedingen, gunningen en marktconsultaties gebruiken wij o.a. Tenderned als bron. Het doel van de aanbesteding met betrekking tot de ambulancekleding was om per perceel één overeenkomst te sluiten met één opdrachtnemer. De twee percelen werden volgens de tender beide gegund aan Wiltec b.v. https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/157531;section=0. Vandaar dat we ons bericht hebben samengesteld zoals u eerder heeft kunnen lezen. Naar nu blijkt wordt er in deze tender samen gewerkt door Wiltec en Havep. Hierdoor hebben wij wellicht Havep tekort gedaan. Op de website van Wiltec was bij het schrijven in de nachtelijke uren tevergeefs gezocht naar een persbericht en hebben wij een begeleidende illustratie moeten samenstellen uit het aanbod op de website van Wiltec. En dat is meteen een goede tip voor iedereen die een aanbesteding gegund krijgt. U weet het het eerst en wij brengen het snel. Hoe sneller u bent met info verstrekken hoe beter. Immers we hebben een breed scala van lezers waaronder politici, redacties van landelijke nieuwskanalen, overheid et cetera. Naast snelheid van acteren hebben wij ook een hart en daarom plaatsen wij hierbij het persbericht onverkort, zoals dat ons nu is toegestuurd.

 

Iedereen herkent ambulancemedewerkers direct aan de geel met groene kleding. Het is tijd voor een moderner kledingpakket en na een aanbesteding gaat leverancier Wiltec samen met kledingproducent HAVEP deze kleding verzorgen en leveren. Dinsdag 5 februari reikten deze partijen bij Wiltec in Uden de eerste kledingpakketten uit aan medewerkers van de Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’s), zodat zij kunnen testen op draagcomfort.

Vanaf woensdag 6 februari loopt er in iedere regio een tweetal ambulancemedewerkers in het nieuwe blauw, dat garant staat voor ‘zorg met gezag’. Het ontwerp is gemaakt door kledingontwerpster Karin Sleegers. HAVEP produceert de kleding en Wiltec zorgt voor de maatopname, distributie en voorraadbeheer, zodat alle Regionale Ambulancevoorzieningen snel en gemakkelijk kunnen bestellen, alle maten inzichtelijk hebben en de kleding ontvangen zoals de verenigingen zelf specifiek wensen. Ambulance Zorg kiest hierbij dus voor een nieuwe, moderne en eigen look waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Duurzaam
Ambulance Zorg Nederland hecht er veel waarde aan dat kleding onder duurzame omstandigheden en met minimale negatieve impact op mens en milieu wordt geproduceerd. Voor HAVEP en Wiltec is dit vanzelfsprekend, deze partijen nemen op dat vlak hun verantwoordelijkheid. Uniek aan dit project is dat er volledige transparantie is in de keten, van productie tot levering. De kleding wordt gemaakt onder goede werkomstandigheden en er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke en recyclebare of circulaire materialen die minder belastend zijn voor het milieu. De levensduur van de materialen is langer.

Over Wiltec

De Wiltec Groep streeft naar het leveren van een breed productenpakket voor haar klanten, waarbij kwaliteit, specialisme en service altijd voorop staan. De organisatie heeft haar hoofdkantoor in het Brabantse Uden. Met 370 medewerkers en een jaaromzet (2018) van 85 miljoen euro, richt het bedrijf zich op onder andere Beroepskleding en Veiligheid.

Over Havep

HAVEP heeft ruim 150 jaar expertise in werkkleding en veiligheidskleding. Het Koninklijk familiebedrijf gevestigd in Goirle, heeft uitstraling, comfort, veiligheid en persoonlijke service hoog in het vaandel staan.

Een samenwerking tussen twee Brabantse bedrijven die samen comfort, veiligheid, circulariteit en service naar een hoger niveau tillen.

Foto: Wiltec

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *