Winnaar Koopwijsprijs 2018 is Zevenaar – Aanbestedingsnieuws

Winnaar Koopwijsprijs 2018 is Zevenaar

Vandaag is tijdens het Eprocura congres de KoopWijsPrijs 2018 uitgereikt. De prijs is gewonnen door Zevenaar met een circulair fietspad van grasfalt, het meest aansprekende MVI inkoop van 2018 en werd uitgereikt door Bas Ruysenaars van het instituut voor Briljante Mislukkingen.

©Wur 2018

Het project maakt deel uit van de Hotspot Circulaire Weginfrastructuur van de Stichting Circulair Bouwen. Het is gebouwd met olifantsgras, van de NTP Groep uit Angerlo. Olifantsgras is een kruising tussen bamboe en riet. Het is harder gras. Met het olifantsgras wordt het bitumen in het asfalt vervangen. Het asfalt plakt aan elkaar door de lignine in het olifantsgras. De proef is voor €200.000 aangelegd.

De prijs is van resthout van Staatsbosbeheer en 3d-geprint plastic en is ontworpen door de Kabelfabriek. Het fietspad van grasfalt is niet alleen genomineerd vanwege het duurzame materiaalgebruik. Ook het gevoerde inkoopproces en een scan die door de gemeente Zevenaar is ontwikkeld, maakten de inkoop van het fietspad uniek.

De andere genomineerden waren:

Gezamenlijke Provinciale aanbesteding – Impact-vrije mobiele telefoons (PT2017)
 Gemeente Amsterdam – Raamovereenkomst Bomen
 Gemeente Venlo – Rotonde van Morgen
 Provincie Noord-Brabant – innovatieve biobased weg

 

Bron: Pianoo, 3 oktober 2018

 

1 thought on “Winnaar Koopwijsprijs 2018 is Zevenaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *