Rotterdam wint andere prijs voor inkopen – Aanbestedingsnieuws

Rotterdam wint andere prijs voor inkopen

Één prijs voor inkopen, de Koopwijsprijs, was nog niet genoeg, dus deelt het Europese Procura+ Netwerk er nog eentje uit. Op het zelfde congres. Over dezelfde aanbestedingen. Zijn ze zo aan elkaar gerelateerd, net als bij de landstitel en de KNVB-beker? Dat de inkopers het uitvechten in een 1 op 1 wedstrijd waarbij ze tegen elkaar moeten inkopen? Niemand die het weet.

De winnaars zijn wel bekend. De gemeenten Barcelona, Rotterdam en de Vlaamse Overheid hebben de Procura+ Awards 2018 gewonnen. De prijzen worden jaarlijks – op initiatief van  het Europese Procura+-netwerk – toegekend aan succesvolle projecten op het gebied van duurzaam en innovatiegericht inkopen. Dit jaar gebeurde dat tijdens EcoProcura, dé Europese conferentie over duurzaam, circulair en innovatiegericht inkopen in Nijmegen, European Green Capital 2018.

De gemeente Barcelona won de prijs voor Procurement Initiative of the Year. Deze prijs wordt toegekend aan een organisaties die met hun processen en activiteiten op een uitzonderlijke manier invulling geven aan strategische, duurzame en innovatiegerichte inkoop. Barcelona heeft duurzame overheidsopdrachten verplicht gesteld; inspanningen die meer dan 50.000  aanbestedingen per jaar zullen beïnvloeden.

De gemeente Rotterdam won de prijs voor ‘Innovation Procurement of the Year’, de prijs voor organisaties die innovatie weten te stimuleren en publieke organisaties die als launching customer optreden. Rotterdam won de prijs met haar aanbesteding van doelgroepenvervoer. Resultaat van die aanbesteding was een meer gebruikersgerichte vervoersservice met mechanismen voor constante verbetering, die bijna volledig emissievrij (elektrisch) is en jaarlijks meer dan 2 miljoen euro aan social return on investment oplevert.

Rotterdam moet het dus nu in een knockoutwedstrijd uitvechten met Zevenaar wie zich nou de beste inkoper van 2018 kan noemen. Dan kun je er nog een keer een jezuitische schaalvormige prijs aan geven om de lieve vrede te bewaren. Of zoiets.

https://www.vitalegroenestad.nl/Media/download/14134/artikel+duurzaam+inkopen.pdf?

©Quince Media / Pixabay 2018
https://pixabay.com/nl/trofee-voetbal-sport-cup-3470654/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *