MVI Congres en EcoProcura: MVI in de publieke sector – Aanbestedingsnieuws

MVI Congres en EcoProcura: MVI in de publieke sector

Vanaf vandaag 3 oktober 2018 organiseert de Rijksoverheid het 3e jaarcongres Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) in De Vereeniging in Nijmegen. Aansluitend start EcoProcura, dé 3-daagse Europese conferentie over duurzaam, circulair en innovatiegericht inkopen in de publieke sector. Burgemeester Bruls van Nijmegen opent de conferentie en onder andere Staatssecretaris Stientje van Veldhoven komt er te spreken.

Met haar jaarlijkse inkoopuitgaven van 73 miljard euro kan de Nederlandse overheid een grote impact hebben op milieu- en sociale aspecten. Daarom organiseert de Rijksoverheid voor het derde jaar een congres voor alle overheidsprofessionals die een rol spelen bij Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Hoe eerder duurzame of maatschappelijke doelen meegenomen worden in een project, hoe succesvoller de uiteindelijke inkoop. Het congres biedt een inspirerend programma met onder meer deelsessies over circulair inkopen, schaduwprijzen, innovatiegericht inkopen bij maatschappelijke (transitie)vraagstukken, effectmonitoring van MVI en social return.

Tijdens het MVI Congres wordt ook de KoopWijsPrijs uitgereikt aan het meest aansprekende MVI inkoopproject. In 2017 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt aan de gemeente Helmond, voor hun actieplan MVI. Toen konden alleen nog MVI Manifest-ondertekenaars meedingen naar de prijs, nu staat de prijs open voor alle publieke organisaties in Nederland. De jury selecteerde 5 nominaties, waarop nog tot en met 30 september gestemd kan worden:
• Gezamenlijke Provinciale aanbesteding – Impact-vrije mobiele telefoons (PT2017)
• Gemeente Amsterdam – Raamovereenkomst Bomen
• Gemeente Venlo – Rotonde van Morgen
• Provincie Noord-Brabant – innovatieve biobased weg
• Gemeente Zevenaar – circulair fietspad
Alle genomineerden verzorgen tijdens het congres een korte pitch, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt.

EcoProcura wordt georganiseerd door ICLEI-Local Governmens for Sustainability en
gemeente Nijmegen, in samenwerking met de Europese Commissie, het Ministerie van

Infrastructuur en Waterstaat en PIANOo Expertisecentrum Aanbesteden.

Bron: Pianoo, 3 oktober 2018

1 thought on “MVI Congres en EcoProcura: MVI in de publieke sector

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *