Wanneer is de week van het Beter nooit meer aanbesteden? – Aanbestedingsnieuws

Wanneer is de week van het Beter nooit meer aanbesteden?

Hoewel de klachten over aanbestedingen inmiddels overal wel ergens op een bepaalde manier zijn doorgedrongen, is het nog steeds niet duidelijk tussen de oren dat het echt aan het aanbesteden ligt dat er sprake is van een sterke verschraling van de overheidsafhankelijke markten en daarmee de economie in het algemeen. Vanaf 28 maart is het weer eens de week van het beter aanbesteden. Nu weer nog professioneler opdrachtgeverschap en het regent weer in elk geval tot 1 april weer met mooie beleidsambities die nooit zullen worden waargemaakt.

©ZaZ 2017

Beter laat dan nooit komt zelfs de Telegraaf nu met de missers van het Europese Aanbesteden voor defensie, dat werkt niet bij defensie. Dat was al duidelijk bij de demonstratie van het legervest van Baudet, dat ook in Leiden de last nog niet voorbij is. Geeft spuit 11 soms ook modder? No kidding, in de jeugdzorg werkt het aanbesteden zeker wel perfect? Interessant, maar ja, Aanbestedingsnieuws / 3a3 zei het al in 2016, aanbesteden werkt sowieso niet: dus hoezo durft zo’n krant daar nu nog mee aan te komen?

Het blijft zuur: Aanbesteden als fenomeen van omgangsvormen die niet hadden gehoeven als we als volwassen mensen met elkaar, met contracten en met verlies omgingen.  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/135339689/defensie-laat-zich-gijzelen-door-heel-strikte-vaak-europese-regels-voor-aanbesteding

Goed nieuws voor de grafische industrie natuurlijk, want dat betekent dat er weer een logo kan worden gemaakt om te visualiseren dat het echt beter kan met dat aanbesteden. En hoe moet je aanbesteden visualiseren? Dat kan gewoon niet. Een en ander heeft geresulteerd in deze tia-inducerende, geanimeerde gif:

Een aanbestedingshart. Mensenlief. Wat een hart met een groot zwart gat moet dat zijn. Een zwaar gehavend, gehecht en weer onthecht en met lijm en paperclips bij elkaar gehouden aanbestedingshart. Volgens de ontwerper is het een hart in een hekje. Is het dan een hart of een groot gapend gat in de vorm van een hart, zoals dat ook op boerderijwc-deuren zat. PIANOo blijft zoals altijd positief:

Van goed naar nog #BeterAanbesteden, dat is waar de week van 28 maart t/m 1 april 2022 om draait. Hoe zorgen we dat we als overheden en ondernemers hart voor elkaar hebben, in plaats van hard voor elkaar zijn? Het wordt een werkweek vol inspirerende gesprekken, verdiepingssessies, tips en nieuwe tools. De Week van #BeterAanbesteden wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, VNG, VNO-NCW/MKB-Nederland en PIANOo.

Zie ook:

https://www.pianoo.nl/nl/actueel/agenda/de-week-van-beteraanbesteden

The Pierced Heart of the Blessed Virgin Mary

En eerder:

3a3: aanbestedingsregels oorzaak puinhoop Gelders regiovervoer

3A3: Aanbestedingsregels intrinsiek onuitvoerbaar

EZ was al in 2013 op de hoogte van aanbestedingsspook sociaal domein

Je kan niet eerlijk kiezen: 13 redenen waarom Aanbestedingsrecht nooit gaat werken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *