Verpachting organisatie kermissen gemeente Land van Cuijk – Aanbestedingsnieuws

Verpachting organisatie kermissen gemeente Land van Cuijk

draaimolen kermis

Deze aanbesteding van de gemeente Land van Cuijk is onderverdeeld in vijf percelen.
Deze percelen zijn als volgt ingedeeld:
1. Boxmeer
2. Grave
3. Wilbertoord, Langenboom, Mill
4. Maashees, Vierlingsbeek, Overloon, Oeffelt
5. Beers, Haps, Cuijk

Het Land van Cuijk is een herindelingsgemeente, ontstaan uit vijf voormalige gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant. Een nieuwe gemeente met circa 90.000 inwoners en 33 kernen waar toch een ontspannen sfeer heerst. Kernen met unieke kenmerken en trotse inwoners. Stuk voor stuk met een eigen identiteit waar het fijn vertoeven is. De kermissen in Land van Cuijk vervullen hierin een belangrijke functie en worden altijd bezocht door jong en oud. Er wordt dan ook elk jaar veel aandacht geschonken aan de samenstelling, waarbij het aanbieden van een hoogwaardige en gevarieerde kermis voorop staat. Voor de kleinere kermissen is de opzet wat kleinschaliger, hier is het met name belangrijk dat de kermis gezellig is.
Met het samengaan van de vijf voormalige gemeenten is er ook een nieuw kermisbeleid vastgesteld voor 2024 tot 2029.. In dit kermisbeleid zijn er voor kermissen een tweetal keuzes aan de kernen uitgezet en deze kernen hebben dit jaar gekozen tussen zelforganisatie of in opdracht van de gemeente. Land van Cuijk organiseert geen kermissen meer in eigen beheer. Een twaalftal kernen heeft gekozen voor een kermis in opdracht van de gemeente. Deze twaalf kernen zijn opgedeeld in percelen. Deze kernen worden nu aanbesteed in deze percelen.

De gemeente hecht veel belang aan de kermis in Land van Cuijk. Een kermis is een jaarlijks terugkerend buitenevenement in de openbare ruimte ( bij voorkeur in het centrum van de kern), dat gratis te bezoeken is en bedoeld is voor alle leeftijden, voor alle lagen van de bevolking en alle nationaliteiten. In deze aanbesteding zijn deze uitgangspunten meegenomen als voorwaarden alsmede de vereisten van de gemeente en de wensen van de inwoners/ondernemers/commissies per kern.
De twaalftal kernen welke gekozen hebben voor een kermis in opdracht van de gemeente nemen deel aan deze aanbesteding. Deze aanbesteding sluit de overige kernen die gekozen hebben voor zelforganisatie uit en worden in deze aanbesteding niet genoemd.

Bron: Tenderned vrijdag 3 november 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/315559

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 5 november 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *