Plastic flakes geen afval meer – Aanbestedingsnieuws

Plastic flakes geen afval meer

Het eindproduct van het recyclingbedrijf Coolrec in Waalwijk, de zogenaamde plastic flakes en plastic granulaat, moet niet meer gezien worden als afval. Dit oordeelt de provincie mede op basis van onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dit oordeel kan Coolrec helpen bij het verbreden van haar afzetmarkt en vermindert zo het gebruik van aardolie voor plastics. Noord-Brabant berichtte erover in een bericht van

De Coolrec groep, een Renewi dochteronderneming, verwerkt op haar locaties in Nederland, België en Frankrijk, elektronisch afval zoals koelkasten, wasmachines, klein huishoudelijke en ICT-apparaten. Deze afgedankte apparaten zijn een grote bron van herbruikbare grondstoffen zoals staal, non-ferro & edelmetalen, als ook kunststoffen.

fragment ©Brabant/Coolrec 2022

In Waalwijk beschikt de recycler over een eigen fabriek ingericht voor de opwerking van zogenaamde mixed kunststoffen waarbij het de uitdaging is om hiervan weer monostromen te maken. Voorwaarde hierbij is te zorgen dat deze voldoen aan alle wet- en regelgeving. Coolrec doet dit op basis van een combinatie van verschillende innovatieve technieken, zoals drijf/zink technieken, elektrostatische scheiding, optische scheiding enzovoorts.

Aanbestedingsnieuws vindt het interessant dat ook plastic flakes een proces doorgaan van her-identificatie. Wat is afval? En vanaf welk moment? Als de ILT de plastic flakes in hun achtertuin geschonken krijgen, zullen ze zich wel bedenken.

Bron: Brabant, 29 september 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *