Veiling radiokavels afgerond – Aanbestedingsnieuws

Veiling radiokavels afgerond

De veiling van de kavels B05 (10 Randstadfrequenties), B28 (Deventer), B29 (Oldenzaal) en B34 (Stadskanaal) is op 5 februari 2020 afgerond. Deze FM-kavels zijn gekoppeld aan een vergunning voor digitale radio-omroep (DAB+). Er zijn vier winnaars op de vier kavels, voor zeer uiteenlopende prijzen. Agentschap Telecom handhaaft daarbij regiogerichtheid.

De kavels zijn op 4 en 5 februari 2020 via een internetveiling verdeeld. Agentschap Telecom organiseerde deze veiling vanuit het hoofdkantoor in Groningen. De deelnemers konden vanuit hun eigen kantoor biedingen indienen.

Radio’s ©ZaZ 2020

De inschrijfprijzen komen desondanks maar nauwelijks boven de aanbestedingsdrempel uit. Dat betekent dat de veilingen ook onderhands gegund hadden kunnen worden. Maar waarom zou je de inschrijvers niet allemaal in een black box stoppen zodat ze nog meer kunnen betalen voor een zender die ze anders toch wel gehad hadden waarmee ze nog een lokale redacteur of zoiets aan hadden kunnen nemen?

Winnaar Winnende bod
Kavel B05 Radio Limburg 97FM B.V. 365.000 euro
Kavel B28 Stichting Radio Continu   41.100 euro
Kavel B29 Regionale Radio Frequentie B.V.   55.000 euro
Kavel B34 Stichting Radio Team   35.600 euro

 

Radio Continu is een uniek regionaal (Noord Nederland/Achterhoek) radiostation met 24 uur per dag en 7 dagen per week gezellige lichte muziek, zoals muziek van eigen bodem (nederpop), schlager muziek, goud van oud, Engelstalige muziek, country muziek, piratenmuziek, Zuid Afrikaanse muziek en muziek in de streektaal.

Radio Limburg 97 FM is recent door het Uitgevershuis verkocht aan Radio Limburg Holding BV. Sindsdien produceert dat Q Music Limburg, en het geluid is geraden..

Regionale Radio Frequentie BV is het bedrijf achter het Friese Waterstad FM en heeft verder nog RADIONLJoy RadioRadio 8FM Noord & Oost en Freez FM.

Stichting Radio Team is het bedrijf achter Team FM uit Emmercompascuum. Ook TeamFM richt zich op Noord-Nederland. Veel weten we daar niet van want de website meldt niet zo veel.

Bron: Agentschap Telecom, 5 februari 2019

1 thought on “Veiling radiokavels afgerond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *