Veiligheidsregio Hollands Midden houdt aanbesteding voor Apple Ipads – Aanbestedingsnieuws

Veiligheidsregio Hollands Midden houdt aanbesteding voor Apple Ipads

Veiligheidsregio Hollands Midden houdt een aanbesteding voor Smartphones iPhone 6s 32GB en Tablets iPad 2017 32GB. Dat blijkt uit onderzoek van Aanbestedingsnieuws naar inkooporders op TenderNed. Volgens de aanbestedingswet is het echter niet toegelaten een inkooporder naar één leverancier toe te schrijven. Iedereen mag het leveren. Maar als je met iets anders dan een Apple Ipad  aankomt, wat dan?

©Fairphone

De Tender meldt: De VRHM is voornemens een Overeenkomst aan te gaan met één (1) Opdrachtnemer voor:
• De gebruiksklare levering van Apple iPad 2017 32GB tablets, met daarnaast een bijpassend cover – toetsenbord combinatie.
• De gebruiksklare levering van Apple iPhone 6s 32GB smartphones, met daarnaast: een ‘tempered glass screenprotection’ en bijpassend een beschermend transparante TPU case of wallet TPU case.

De opdracht is net eergisteren gepubliceerd op TenderNed. De Veiligheidsregio Midden is niet de enige aanbestedende dienst met een luxueuze voorkeur. Ook de Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid wil alleen IPads. De opdracht daartoe is 6-12-2016 gegund aan INFOTHEEK Groep BV in Leiden voor  €90.500–.

Het is kinderen tegen kinderen. Als we zoeken op TenderNed op “Ipads” komen er vooral middelbare scholen boven. Zo is er De Vereniging Christelijk Voortgezet Onderwijs te Zutphen. Deze heeft ook geen moeite van het combineren van de christelijke waarden met Chinese kinderarbeid en gunt Buyitdirect.com N.V. een order van €185.000 voor iPads. Een vergelijkbare order komt van de Stichting AOC onderwijs en de Stichting ROC Aventus. Ook de Culemborgse scholengemeenschap O.R.S. Lek en Linge wilt alleen Apple Ipads.

Agnes Mulder van het CDA vroeg net 23 februari aan het kabinet hoe het kan dat het MKB zo weinig kans maakt bij aanbestedingen, als voorbeeld noemde ze daarbij Fairphone, een Nederlands bedrijf dat eerlijke telefoons levert. Dat was in het kader van de discussie over de Gids Proportionaliteit. Aanbestedingsnieuws vraagt zich dat niet meer af. Het schort hem bij het beleid vooral aan de uitvoering ervan.

Bron: TenderNed 7 april 2017

Zie ook: Fairphone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *