Uitbreiding en verbouwing museum Arnhem gegund aan Rots Bouw – Aanbestedingsnieuws

Uitbreiding en verbouwing museum Arnhem gegund aan Rots Bouw

Foto: museumarnhem.nl

Na strubbelingen in eerdere trajecten, zie ook Oplossing voor Museum Arnhem aanstaande en Lot museum Arnhem over verkiezingen heen getild is er dan toch een bouwer gevonden en wordt de bouw gegund aan Rots Bouw B.V. uit Aalten.

Op 14 februari 2019 is de opdracht opnieuw aanbesteed. Deze aanbesteding betreft –volgens de tender– een wezenlijk andere aanpak: De Opdracht omvat de sloop, bouwkundige en civiele werken en de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, in één perceel. De vraagspecificatie is gebaseerd op het bestek dat is gebruikt bij de vorige aanbesteding.

Volgens de aanbesteding wordt na gunning wordt in bouwteam-verband de vraagspecificatie en eventuele optimalisaties (gezamenlijk) uitgewerkt tot een definitief plan gereed voor uitvoering (Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO)). De uitvoering van het Werk moet binnen een vooraf vastgesteld plafondbudget blijven.

Cruciaal in het slagen van de laatste aanbesteding was het akkoord van de gemeenteraad om het budget met € 7.500.000,- te verhogen. Uiteindelijk schreven drie bedrijven in waarbij de voorlopige gunning is toegevallen aan Rots. Als er nu niets meer tegenzit en de bouw dit jaar nog kan beginnen, dan is het gebouw in 2021 klaar.

Het vernieuwde museum krijgt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimte en uitzichten over de stuwwal, de Rijn en de beeldentuin. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. Ook wordt het monumentale pand gerestaureerd. Directeur Saskia Bak van Museum Arnhem haalt opgelucht adem: “Het is heel spannend geweest, en we zijn heel blij dat we nu verder kunnen. Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en sluit aan bij onze ambities met grotere tentoonstellingen en veel activiteiten voor publiek.”

Tegen de voorlopige gunning kan de komende weken nog bezwaar worden gemaakt. Daarna vindt de definitieve gunning plaats en kan de aannemer plaatsnemen in het bouwteam om samen met de gemeente en het museum de plannen verder technisch uit te werken en de bouw voor te bereiden.

De geschiedenis van Rots Bouw gaat terug tot 1877. In dat jaar liet Derk Aalbert Rots zich in het Handelsregister inschrijven als metselaar. Sinds 2004 is de vijfde generatie Rots eigenaar van Rots Bouw. De groei van de voorgaande jaren werd doorgezet met onder andere de overname van Timmer- en aannemersbedrijf Bodd B.V. en aannemersbedrijf Welman, beide gevestigd in Zevenaar. Op dit moment is Rots Bouw is een regionaal opererende bouwer met circa 45 medewerkers en een gemiddelde jaaromzet van ongeveer 30 miljoen euro.

Bron: Arnhem.nl en Rots Bouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *