Oplossing voor Museum Arnhem aanstaande – Aanbestedingsnieuws

Oplossing voor Museum Arnhem aanstaande

Foto: museumarnhem.nl

Museum Arnhem is sinds november 2017 tijdelijk gesloten, omdat het gebouw aan de Utrechtseweg 87 dringend moet worden vernieuwd en uitgebreid. De gemeente Arnhem is hiervoor verantwoordelijk en heeft door Benthem Crouwel Architects een prachtig ontwerp laten maken. De werkzaamheden zijn eind 2017 aanbesteed, maar helaas is er toen geen aannemer gevonden die de plannen wil uitvoeren voor het beschikbare budget.

In het coalitieakkoord is opgenomen dat de politiek Museum Arnhem wil behouden voor de stad en extra geld beschikbaar stelt. De gemeenteraad heeft begin juli 2018 het college opgedragen om te onderzoeken wat de kansen en risico’s zijn van een locatie in de binnenstad in vergelijking met de huidige locatie. Inmiddels is gebleken dat die optie meer geld kost en meer tijd in beslag neemt.

Het college van B&W gaat nu aan de raad voorstellen om het budget te verhogen met 7,5 miljoen, zodat er een totaal budget is , inclusief  500.000 € van de provincie van 23 miljoen euro.Binnen dit budget zou het moeten kunnen lukken. Als de gemeenteraad instemt met deze verhoging van het budget kan er opnieuw worden aanbesteed.

Als het voorstel van B&W komt en de coalitie een steun heeft van een meerderheid, is het dus eigenlijk kat in het bakkie en is het museum binnenkort weer open.

Hoewel dat positief klinkt zullen we echter wel de aanbesteding en gunning moeten afwachten, want inmiddels zijn de bouwkosten natuurlijk weer gestegen en komen er in de nieuwe aanbesteding duurzaamheidsmaatregelen die wel weer eens kostenverhogend kunnen werken zoals het gasloos maken van het nieuwe gebouw, verbetering van de isolatiewaarden, speciale zonnepanelen en een nieuwe methode van luchtbevochtiging.

AN hoopt er het beste van, maar is wel blij dat we de grote collectie in ieder geval deels online kunnen bekijken.

https://www.museumarnhem.nl/collectie/zoeken/

1 thought on “Oplossing voor Museum Arnhem aanstaande

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *