Bizob en Bouwend Nederland schoven in bijeenkomst aan – Aanbestedingsnieuws

Bizob en Bouwend Nederland schoven in bijeenkomst aan

Foto: Pexels.com

BIZOB (Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant) en Bouwend Nederland hadden op 3 juli jl. een bijeenkomst georganiseerd voor bestuurders van gemeenten en directies vanuit de bouwsector in de regio Oost Brabant. Naar aanleiding van eerdere bijeenkomsten tussen Bizob en Bouwend Nederland en uit onderzoek gehouden door UniPartners Tilburg (academisch adviesbureau gelieerd aan de Universiteit van Tilburg) kwam naar voren dat volop verbetering mogelijk is in de samenwerking tussen overheid en de bouwsector rondom aanbestedingen.

Onder begeleiding van Karsten Klein, aanjager project Beter aanbesteden, en Eelco Koolhaas van The Community Factory, kwamen zo’n 20 bestuurders van gemeenten en het bedrijfsleven in de raadzaal van gemeente Laarbeek samen voor een dynamische dialoog. Het doel was duidelijk: het laten toenemen van onderling vertrouwen, begrip creëren voor elkaars positie en concrete afspraken maken over hoe men voortaan te werk gaat.

Lees verder bij de bron https://www.bizob.nl/bizob-en-bouwend-nederland-brengt-bouw-en-overheid-dichter-bij-elkaar/?back=1

Nu is het vast niet voor het eerst dat Aanbestedingsnieuws zegt dat Europees aanbesteden intrinsiek onmogelijk is. Nu blijkt dat ook wel uit dit soort overleggen. “ambtenaren vragen om duurzaam maar gunnen op prijs” en “de markt verdiept zich te weinig in de politieke achtergronden  en gevoeligheden rondom opdrachten”. Tegenstellingen die als je ze echt oplost het einde betekent van die rare aanbestedingswet die er nooit was gekomen als de betrokken ambtenaren, ministeries en Kamers hun werk beter hadden opgepakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *