TenderNed: Storing door verhoogd aantal geinteresseerde ondernemers – Aanbestedingsnieuws

TenderNed: Storing door verhoogd aantal geinteresseerde ondernemers

Laatst geupdate op december 4, 2017 door redactie

De storingen op TenderNed in de week van begin september, waren volgens TenderNed te wijten aan een “verhoogd aantal geïnteresseerde ondernemers”. Dat blijkt uit een bericht op de website van TenderNed. Via de website van TenderNed laat TenderNed weten dat het systeem inmiddels is gestabiliseerd. Men heeft de servercapaciteit verdubbeld en gebruikers verzocht hun kluissluitingen te verschuiven naar “een rustiger moment”.

© Memegenerator 2017

Om piekbelastingen te voorkomen verzoekt TenderNed aanbestedende diensten om “hun kluissluitingen te spreiden en gebruik te maken van de voorgestelde sluitingstijden in de applicatie. Deze voorgestelde sluitingstijden verschijnen zodra u een sluitingsdag selecteert. TenderNed houdt daarbij al rekening met reeds geplande kluissluitingen.”

Monitoring kluissluitingen
TenderNed monitort actief op de belasting van het systeem. Op basis daarvan kan TenderNed gebruikers verzoeken een reeds geplande kluissluiting alsnog te verplaatsen, in verband met piekbelastingen.

TenderNed: “De piekbelasting voorafgaand aan de storing van 5 september hing vooral samen met een verhoogd aantal geïnteresseerde ondernemers dat inschreef. Het aantal transacties dat daarmee samenhangt nam exponentieel toe. Met deze maatregelen kunnen wij – samen met gebruikers – het systeem stabiel houden, terwijl we werken aan een structurele oplossing. ”

tnspreiduwsluitingen

1 thought on “TenderNed: Storing door verhoogd aantal geinteresseerde ondernemers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *