Amsterdam gaat AWBZ zorg opnieuw aanbesteden – Aanbestedingsnieuws

Amsterdam gaat AWBZ zorg opnieuw aanbesteden

AMSTERDAM- Van onze redactie

Amsterdam gaat de zorg in  het kader van de AWBZ opnieuw aanbesteden. Dit, naar aanleiding van een procedure die advocaat Tim Robbe namens zorgverlener Siriz had aangespannen. Siriz heeft een kort geding aangespannen omdat ze vond dat de gemeente onrechtmatig onderscheid maakte tussen nieuwe aanbieders en bestaande aanbieders.

In de huidige aanbesteding, daterende van 1 juni 2016, kunnen bestaande aanbieders in aanmerking komen voor een overeenkomst als ze zich inschrijven en voldoen aan de gestelde criteria. Daarnaast is er een beperkte ruimte voor nieuwe toetreders. Deze aanbesteding is alleen gepubliceerd op de website van de gemeente.

Wethouder van der Burg benadrukt in een brief dat zowel voor de bestaande als de nieuwe zorgaanbieders dezelfde minimum-eisen gelden. Daarnaast merkt de gemeente op dat er nog geen jurispudentie bestaat over de gevolgen van de nieuwe aanbestedingswet voor 2b-diensten en of dit betekent dat de meervoudig onderhandse procedure niet is toegelaten .

De gemeente gaat de opdracht later dit jaar opnieuw in de markt zetten. Publicatie van de nieuwe aanbestedingsstukken staat voorlopig gepland op begin oktober. Dit besluit heeft consequenties voor aanbieders die al een offerte hebben ingediend. Omdat er een heraanbesteding komt moet iedereen om in  aanmerking te komen voor een overeenkomst, opnieuw een offerte indienen. Aanbieders zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

Zie ook: Pianoo, Metrokaart 2b-diensten
https://www.pianoo.nl/metrokaart-wijziging-aanbestedingswet-2012-faq/welke-situaties-denkbaar-bij-voormalige-2b-diensten-vanaf-18-april-2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *