Tenderned: ondernemers moeten tijdig inschrijven ivm piekbelasting – Aanbestedingsnieuws

Tenderned: ondernemers moeten tijdig inschrijven ivm piekbelasting

TenderNed kampt de laatste tijd helaas te veel met storingen. De storingen zijn een gevolg van een exponentiële toename in het aantal transacties. Sinds de storing van 5 en 6 september jl. onderzoeken en testen wij alternatieven voor een robuustere en efficiëntere documentverwerking. Het ontwikkelen van een oplossing zal waarschijnlijk tot begin 2017  duren. Daarom zullen wij de komende maanden in overleg met aanbestedende diensten preventieve maatregelen treffen.

Preventieve maatregelen

De storingen vinden plaats tijdens piekmomenten, tijdstippen waarop veel ondernemers in een kort tijdsbestek veel documenten aan het systeem aanbieden ter verwerking. TenderNed monitort en analyseert het aantal inschrijvingen om deze piekmomenten te voorkomen. Voorziet TenderNed zo’n piekmoment dan verzoeken wij aanbestedende diensten dringend hun kluissluitingstijd aan te passen. Helaas leidde dat de afgelopen weken niet altijd tot de vereiste spreiding, waardoor we nieuwe storingen niet konden voorkomen.

Maximering van kluissluitingen

Om de spreiding te kunnen reguleren, activeren wij  vanaf 15 oktober a.s. een functionaliteit in TenderNed die maximaal 4 kluissluitingen per 30 minuten toelaat. Wij realiseren ons dat deze maatregelen aanbestedende diensten beperken. Wij hebben op dit moment echter geen andere mogelijkheid om het systeem stabiel te houden, terwijl we werken aan een structurele oplossing.

Ondernemers: schrijf tijdig in

TenderNed adviseert ondernemers om hun tijdig inschrijving tijdig aan te bieden. Zo lopen zij geen onnodig risico bij storingen. De aanbestedende dienst kan de inschrijvingen pas inzien na de kluissluitingstijd.

Heeft u vragen over de maatregelen, neemt u dan contact op met de servicedesk TenderNed, via servicedesk@tenderned.nl of tel. 0800-8363376.

Gerelateerd: TenderNed: storing door verhoogd aantal geïnteresseerde ondernemers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *