Stadspartij Geleen wil onderzoek aanbesteding stadhuis – Aanbestedingsnieuws

Stadspartij Geleen wil onderzoek aanbesteding stadhuis

De Stadspartij, een lokale partij in Geleen, wil dat er een raadsonderzoek komt naar het verloop van de aanbesteding van het stadhuis. Dat maakte de Stadspartij via zijn Facebook bekend.

In maart werd bekend dat er fouten zijn gemaakt bij de aanbesteding. De opdracht is gegund aan Extera, terwijl het moederbedrijf daarvan, Exaedes, ook vooronderzoeken deed voor die aanbesteding.

Adviesteam SG2020 wint renovatie Stadskantoor Sittard-Geleen

Gisteren heeft de Stadspartij, zo bericht het op zijn facebook pagina, afsluitend overleg gehad met de Griffier inzake het instellen van een Onderzoekscommissie met mogelijkheden tot getuigenverhoor naar mogelijke onrechtmatigheden in een Europese aanbesteding t.b.v. Stadhuis Geleen.

Aanbestedingsnieuws schreef hierover al eerder op 20 maart. Uit onderzoek van Aanbestedingsnieuws naar het verloop van de aanbesteding en de documentatie bij de Tender bleek, dat Exaedes al eerder betrokken was bij het project voorafgaand aan de aanbesteding. Exaedes had na melijk ook de in januari aan de raad gestuurde powerpoint geleverd, getiteld `Huisvesting bestuurlijke- en ambtelijke organisatie` Dat document is 2 maanden vóór de aanbesteding (dd. 15 mei) gepubliceerd.

Met de betrokkenheid van Exaedes in de voorfase is, volgens aanbestedingsjurist Vondenhoff, eerder in Dagblad de Limburger, ook de Uniforme Europese Aanbestedingsdocument -de nieuwe eigen verklaring- verkeerd ingevuld. Dat is een uitsluitingsgrond, op basis waarvan Geleen de inschrijving van Extera/Exaedes had moeten uitsluiten.

 

Zie ook:

Winnaar aanbesteding stadskantoor Geleen al van tevoren in beeld bij college

en

Adviesteam SG2020 wint renovatie Stadskantoor Sittard-Geleen

En: https://www.facebook.com/stadspartijsgb/
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180528_00062800/stadspartij-wil-raadsonderzoek-aanbesteding-geleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *