Someren en Asten over op lokaal opgewekte groene stroom – Aanbestedingsnieuws

Someren en Asten over op lokaal opgewekte groene stroom

©ZaZ 2016, Wilhelminaplein Someren

Vanaf 1 januari 2017 is er een overeenkomst tussen Greenlake Systems BV, Greenchoice, energiecoöperatie ZummerePower en de gemeenten Someren en Asten. Met tussenkomst van Greenchoice zal Greenlake Systems, de lokale duurzame opwekker, duurzame elektriciteit leveren aan de gemeenten Someren en Asten. Greenlake produceert jaarlijks 3800 MWh en levert daarvan 3200 MWh aan de gemeenten. De overige 600 MWh is voor de leden van ZummerePower.

ZummerePower is een Somerense energiecoöperatie van, voor en door Somerense burgers en bedrijven opgericht in 2013. Het doel van de coöperatie is om samen met anderen te werken aan een volledig energieneutraal Someren in 2050. ZummerePower wekt zelf stroom op. Iedere inwoner of ondernemer in Someren is welkom en kan meedoen.

Op basis van de overeenkomst wordt het totale elektriciteitsverbruik van beiden gemeenten voor minimaal drie jaar geheel geleverd door de lokale, duurzame opwekker uit Lierop. Het gaat hierbij onder andere om openbare verlichting, pompen en gemalen, gemeentelijke gebouwen en aan de gemeenten verbonden maatschappelijke organisaties.

ZummerePower kan met de 600 MWh die Greenlake Systems levert zo’n 150 huishoudens voorzien van lokaal opgewekte groene stroom en daarmee haar ledenaantal op korte termijn fors uitbreiden. Inwoners in Someren worden dan ook opgeroepen om van dit unieke aanbod van Greenchoice via ZummerePower gebruik te maken.

Naast Someren en Asten voorziet Greenchoice ook aan een tiental anderen gemeenten 100% duurzame groene energie, waaronder de gemeenten Bernheze, Lansingerland en Dordrecht.

Bron: Greenchoice / Zummerepower, 27 januari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *