Vught koopt lokale postafhandeling in met social return – Aanbestedingsnieuws

Vught koopt lokale postafhandeling in met social return

DepostBode gaat de dagelijkse postafhandeling van de gemeente Vught verzorgen. Veruit de meeste werknemers van het bedrijf hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor krijgen Vughtenaren die moeilijk aan een baan kunnen komen, volgens een communicatiewoordvoerder van de gemeente “een kans om via dit werk te integreren in de samenleving”.

De lokale postbezorging door DepostBode wordt verzorgd door inwoners van Vught die vanuit de WSD gedetacheerd zijn. Daarnaast werkt het bedrijf samen met andere re-integratiebureaus en het UWV. DePostBode bezorgt 10 jaar dagelijks de post in de regio Oss – Uden – Veghel – Sint Oedenrode – Boxtel – Schijndel – Den-Bosch – Vught. Post buiten dit gebied wordt via PostNL verstuurd. Zo’n 90 procent van de mensen bij depostBode heeft immers een achterstand op de arbeidsmarkt.

De medewerkers van DepostBode halen en brengen de in- en uitgaande post bij de gemeente op en handelen deze verder af. Op werkdagen bezorgen ze de post in de regio. De poststukken die buiten het bezorggebied van DepostBode vallen, bieden zij aan bij Post.NL.

Eigenaars van DePostBode zijn Hans en Caroline van der Lee. Zij benadrukken dat hun succes mede mogelijk is gemaakt door IBN en WSD. Door de detacheringsconstructie kun je snel opschalen, maar ook weer afschalen”, legt Hans uit. “Het is financieel heel aantrekkelijk om op die manier te werken. Ondernemers weten dat nog te weinig. Tegen werkgevers die twijfelen over inclusief ondernemen, wil ik zeggen: doe het gewoon, heb geduld met je mensen en houd vol.”

Bron: Vught, 2 februari 2017
Zie ook:
http://www.depostbode.com/mvo
http://www.aantwerk.nu/news/2016/even-voorstellen-founder-depostbode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *