Schouwen-Duivenland doet BVP-aanbesteding BOA – Aanbestedingsnieuws

Schouwen-Duivenland doet BVP-aanbesteding BOA

De gemeente Schouwen-Duiveland wil een 8-jarige overeenkomst (1 jaar met 7 verlengopties van 1 jaar) met één partner aangaan voor het leveren van bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s). Schouwen-Duiveland vraagt naar integraal werkende boa’s, die flexibel inzetbaar zijn en die ondersteunen bij een verdere professionalisering van het vaste boa-team. De aanbesteding staat op TenderNed sinds 16 november.

Hoewel de ondernemer alle ruimte krijgt om te ondernemen, stelt de gemeente toch wel eisen aan hoe er wordt ondernomen: In de aanbesteding merkt Schouwen-Duiveland op:
Wij bieden onze partner alle ruimte om te “ondernemen” en te “innoveren” en deze partner zet hiervoor graag zijn “beste” mensen in. Voordat deze mensen werkzaam worden voor Schouwen-Duiveland zal met ieder van deze medewerkers een “sollicitatiegesprek” plaats vinden.

Uit de aanbestedingsleidraad blijkt verder dat de gemeente ook vast de bandbreedte voor het uurloon heeft vastgelegd voor de ondernemer. Ook geeft de gemeente mee over welke kwalificaties de BOA moet beschikken (EHBO-opleiding, biker-opleiding, HTV, RTGB, etc). De inkoper doet ook suggesties over het sturen van de factuur: 1 verzamelfactuur per maand. Op het rekenblad EMVI zijn ook vast de fictieve inschrijfsommen ingevuld.

Schouwen-Duiveland bewandelt bij de aanbesteding scenario 1. Wat dat inhoudt, leggen ze uitgebreid uit in de aanbestedingsdocumenten. Scenario 1 is dat zij een expert inhuren die veel ervaring heeft. Dit in tegenstelling tot Scenario 2. Scenario 2 is dat ze iemand inhuren die ze bij elke bergpas moeten vertellen wat ze moeten doen en dat ze iemand moeten inhuren om te vertellen aan de bergbeklimmer, hoe de berg moet worden beklommen.

De aanbestedingsleidraad merkt op:

Nu rest alleen de vraag hoe selecteren we deze ‘bergbeklimmer’. Hoe kan de gemeente Schouwen-Duiveland achterhalen welke ‘bergbeklimmer’ het beste in staat is om ons naar de top te leiden? Bij dit inkoopproces maken de verschillende aanbieders zelf duidelijk wie de beste is.

Aanstaande 30 november is er een inlichtingenronde. De deadline voor het indienen van de inschrijving is 16 januari 2017.  Voor deze opdracht (die is gebaseerd op 1 kalenderjaar) is een bedrag van € 270.000 ex btw. beschikbaar. De verwachting is dat het jaarlijkse budget in de komende jaren met circa € 100.000 toeneemt tot circa € 370.000,-

Over de eisen die de gemeente meegeeft, merkt Schouwen-Duiveland nog op:

In deze offerteaanvraag beschrijven we onze ideeën en mogelijke oplossingsrichtingen. Deze zijn deels een weergave van de huidige situatie en gebaseerd op ervaringen die zijn opgedaan met de huidige werkwijze. Wij weten dat dit niet de “top” van de berg is. Wij hechten grote waarde aan uw visie op deze opdracht en het bieden van onderscheidende oplossingen met bijbehorende integrale  aanpak. U bent immers specialist op dit gebied en hebt ervaring bij andere opdrachtgevers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *