Bouwend Nederland: Innovaties niet lonend – Aanbestedingsnieuws

Bouwend Nederland: Innovaties niet lonend

De praktijk bij openbaar aangekondigde aanbestedingen speelt technische innovaties niet bepaald in de kaart. Dat stelt Joost Fijneman op een jaarlijks event vann het Aanbestedingsinstituut. “Het loont nog te weinig voor bedrijven om onderscheidend te zijn door innovaties aan te bieden. Opdrachtgevers vragen er niet naar, of niet objectief genoeg.” Doordat het bestek zit dichtgetimmerd, is het vaak niet mogelijk in te schrijven met een innovatieve opdracht.

“De cijfers van het Aanbestedingsinstituut bevestigen daarmee het beeld dat technische innovaties en aanbestedingen in de praktijk nog lastig te combineren zijn. Door het Aanbestedingsinstituut en Bouwend Nederland wordt daarom gezocht naar oplossingen om de EMVI-problematiek in een goed werkend systeem om te vormen.”

Het gaat daarbij om instrumenten als een ‘EMVI-light’, het bijeenbrengen van opdrachtgevers en opdrachtnemers via regionale marktdagen tot het organiseren van ‘Winnen met EMVI’-cursussen. Ook op veiligheidsgebied zijn er korte lijnen met de Inspectie SZW. Mede dankzij de cijfers van het Aanbestedingsinstituut verschijnt er wetgeving waardoor de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever duidelijker wordt. Dit moet leiden tot sterk verbeterde V&G-plannen in de Ontwerpfase. Innovaties moeten lonend worden!”

 

Zie verder: http://www.bouwendnederland.nl/nieuws/3405929/aanbestedingspraktijk-stimuleert-innovaties-nauwelijks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *