RWS kondigt ontwerpvergoeding aan op Industry Day – Aanbestedingsnieuws

RWS kondigt ontwerpvergoeding aan op Industry Day

Laatst geupdate op september 30, 2016 door redactie

AMSTERDAM – Van onze redactie

Afgelopen dinsdag organiseerde Rijkswaterstaat (RWS) een marktverkenning in de vorm van een Industry Day. Het is een startpunt vooruitlopend op de aanbesteding voor groot onderhoud aan de afsluitdijk. Daar werden aannemers, adviseurs en financiers op de hoogte gesteld van de scope van het contract, de planning en andere aspecten. Rijkswaterstaat bericht dat er 200 partijen op zijn afgekomen. Eerder hield Rijkswaterstaat al een Industry Day voor de aanleg van de Blankenburgertunnel.

Bijzonder aan de aanbesteding is dat deze een ruimhartige ontwerpvergoeding toekent aan de verliezende gegadigden én de verliezende inschrijvers. Het gaat om een vergoeding van €200.000 per afvaller in de Eerste Fase en een vergoeding van €4.000.000 bij de inschrijving, per gegadigde (maximaal 3). Er is een door de vergoeding een incentive voor ontwerpers om ook minder goede ontwerpen in te leveren om er een vergoeding voor te kunnen krijgen. Of het eerste ontwerp haalbaar is, wordt dan getoetst in een 2e dialoogbijeenkomst, het tweede ontwerp dingt mee in de aanbesteding.

De opdracht die eraan zit te komen, is dat de Afsluitdijk  moet worden versterkt(overslagbestendig) over een lengte van 32km, evenals 25 spuisluizen. Daarnaast moeten er 2 nieuwe sluizen worden gebouwd : Den Oever en Kornwerderzand en er moeten pompen worden ingebouwd. Dat zal gebeuren op basis van een DBFM-contract. De aanbestedingsprocedure zal naar verwachting van RWS 15 maanden in beslag nemen en gebeurt met een “concurrentiegerichte dialoog”. De opdracht verschijnt volgens de presentatie in november 2016 op TenderNed.

De marktverkenning is gepubliceerd op TenderNed met een vooraankondiging. Tijdens de interactieve Industry Day op dinsdag 27 september werden geïnteresseerde marktpartijen nader geïnformeerd over project en aanbestedingsprocedure. Met de Industry Day verandert het uitgangspunt Van ‘Markt tenzij’ naar ‘Samen met de Markt’.

Zie: https://staticresources.rijkswaterstaat.nl/binaries/presentatie%20Industry%20Day%20Afsluitdijk_tcm21-92623.pdf

afsluitdijk2planning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *