Aangepaste Kompassen te downloaden via Architectuur Lokaal

Architectuur Lokaal heeft de toelichtingen van de drie bestaande Kompassen aangepast, aan de nieuwe Aanbestedingswet. De drie vernieuwde handleidingen zijn de KOMPAS light Architectendiensten, KOMPAS light Prijsvragen en KOMPAS light Ontwikkelcompetities.

Deze handleidingen zijn kosteloos beschikbaar voor iedereen die een architectenselectie of een prijsvraag voor een (architectonisch) ontwerp, dan wel een competitie onder ontwikkelaars wil uitschrijven. Er wordt bij voorbeeld in aanbevolen om ambities te onderscheiden op het gebied van Ruimtelijke, Functionele en Technische kwaliteit waarbij ook voorbeeld-kernmerken worden aangedragen zoals rustiek, eigentijds, modern, innovatief etc:

 

De Kompassen hebben geen wettelijke status, dus toepassing is op basis van vrijwilligheid. Toepassing gaat echter niet vanzelf. In het verleden schreef Architectuur Lokaal alle aanbesteders van architectenselecties aan met punten ter verbetering van hun procedure. Momenteel schrijft de BNA dit soort brieven indien zij een klacht ontvangt van een BNA-lid.

Laatst geupdate op:

redactie Auteur

Geef een reactie