RUG trekt stekker uit aanbesteding Feringa Building (voorheen Zernikeborg) – Aanbestedingsnieuws

RUG trekt stekker uit aanbesteding Feringa Building (voorheen Zernikeborg)

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft besloten de aanbestedingsprocedure voor de nieuwe Feringa Building op de Zernike Campus te stoppen. Voortzetting van de procedure zal leiden tot een onoverbrugbaar verschil tussen het projectbudget en de verwachte inschrijfsommen van de aannemers. Dat is de conclusie van de RUG. De consequentie hiervan is dat het plan wezenlijk moet worden gewijzigd. De RUG moet daarom een nieuwe aanbestedingsprocedure starten.

‘Wij vinden het uiteraard erg jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen’, zegt RUG vice-voorzitter Jan de Jeu, ‘maar we zijn tot de conclusie gekomen dat de gekozen aanbestedingsmethode in de huidige marktomstandigheden onvoldoende marktwerking tot stand heeft gebracht. In overleg met de Faculteit Science & Engineering en alle betrokken partijen zullen we bekijken welke gevolgen dit besluit heeft voor de doorlooptijd van het project. Wij zien mogelijkheden om het bouwproces zodanig aan te passen dat eventuele vertraging tot een minimum wordt beperkt.’

Na de Bernoulliborg en de Linnaeusborg, moest de Feringa Building het derde nieuwe gebouw worden voor de Faculty of Science and Engineering. Het zou  dienen ter vervanging van het huidige Nijenborgh 4 gebouw.

Bron: RUG, 17 juli 2017
Zie ook:

Tender Zernikeborg

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/dec94c4a0ac842ff82572c0317e69306

Zernikeborg wordt Feringa-building

http://www.rug.nl/news/2015/12/151203_final_design_zernikeborg

 

2 thoughts on “RUG trekt stekker uit aanbesteding Feringa Building (voorheen Zernikeborg)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *