BAM wint aanbesteding Zernike Campus Groningen – Aanbestedingsnieuws

BAM wint aanbesteding Zernike Campus Groningen

BAM Bouw en Techniek heeft een aanbesteding van de Rijksuniversiteit in Groningen (RUG) gewonnen om de Aletta Jacobshal op de Zernike Campus in Groningen uit te breiden. De uitbreiding naar een ontwerp van Onix NL levert ongeveer 5.400m² extra bruto vloeroppervlak op.

Eerder brak de RUG een aanbesteding voor een Feringa campus (Zernikegebouw) juist af. Dat was vanwege een onoverbrugbare kloof tussen de verwachte inschrijfsommen en het projectbudget. Zie daarvoor eerder op Aanbestedingsnieuws: RUG trekt stekker uit Feringa building

De RUG laat ook meteen het dak voorzien van 500 zonnepanelen, er komt meer collegeruimte en een wachtruimte. BAM is geselecteerd om het plan van aanpak voor de uitvoering en de mate van overlastbeperking. De Aletta Jacobshal blijft namelijk in gebruik tijdens de bouwwerkzaamheden die eind 2018 starten.

In totaal worden er 200 en 450 zitplaatsen voorzien in 2 nieuwe collegeruimtes en in de nieuwe tentamenruimte worden 590 (digitale) toetsplekken gerealiseerd. Met de extra wachtruimte wordt de huidige entree ontlast. Tot slot wordt de fietsenstalling aangepast van 1.060 naar ongeveer 1.550 plaatsen.

Voor duurzaam verwarmen en koelen wordt de Aletta Jabobshal aangesloten op de bestaande warmte-koudeopslag-installatie die aanwezig is op de Zernike Campus. De bouw start eind 2018 en het gebouw zal in het eerste kwartaal van 2020 opgelever

©RUG 2017

d worden. De tentamens blijven plaatsvinden gedurende de werkzaamheden. BAM beperkt overlast voor studenten door een alternatieve aanrijroute naar de bouwplaats en de bouwplaats zo te situeren dat er geen parkeerruimte verloren gaat rondom de tentamenhal.

Bron: Bam, 26 juli 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *