Renewi afvalverwijderaar Movare (een beetje raar) – Aanbestedingsnieuws

Renewi afvalverwijderaar Movare (een beetje raar)

Foto: RD4.nl

Het ophalen van afvalstromen bij  de bij onderwijsstichting Movare scholen, verspreid over 41 schoollocaties in het basisonderwijs in Zuid-Limburg komt in handen van Renewi Nederland B.V. (Het fusiebedrijf van van Gansewinkel en Shanks Group)

De gegunde aanbesteding heeft betrekking op de inzameling van de volgende afvalstromen

  • Restafval;
  • Papier en karton;
  • PMD

Er waren vier inschrijvingen op deze aanbesteding die door de gunning een waarde van € 237.507 heeft meegekregen.

Mooi nieuws voor Renewi, Bijna 2,5 ton omzet in de pocket en wellicht nog meer bij verlenging, mooi nieuws ook voor Movare, zij zijn hun afval weer kwijt. Maar toch …? Movare is een Publiekrechtelijke instelling en besteed dus aan. Movare heeft 41 schoollocaties in zuid-Limburg, en dat zijn voornamelijk basisscholen in woonwijken. Het ophalen van huisvuil in de gemeenten waar Movare haar scholen heeft is in handen van het Maastrichtse RD4. Die haalt huisje voor huisje het afval op maar rijdt de school voorbij en gaat naar het volgend huisje. Op een ander moment komt Renewi,  vanuit een der vestigingen in Limburg noord ,Roermond, Venlo of zelfs Bree (B) rijdt alle huisjes voorbij en haalt het schoolafval (dat zich niet onderscheidt van huisafval) op. Kortom extra CO2, extra verkeer etc. RD4 is dan weer zo aardig om de leerlingen van de scholen wegwijs te maken in de wereld van afval. Op dinsdags zijn ze van harte welkom of zoals RD4 het zegt:

Rd4 biedt scholieren graag de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen. In een presentatie wordt uitleg gegeven over Rd4, de meest voorkomende afvalstromen en hoe deze goed kunnen worden gescheiden. In het afvalsorteerspel wordt direct getoetst wat de kinderen hebben geleerd.
Het programma wordt afgesloten met een rondleiding op het Rd4-hoofdkantoor waarbij de kinderen achter het stuur van een inzamelwagen mogen kruipen.
Het programma is vooral geschikt voor kinderen van groep 6,7 en 8. De excursies vinden meestal plaats op dinsdagochtend en het volledige programma duurt ongeveer 2 uur. Voor de scholen zijn er geen kosten verbonden aan deze excursie.
Toch raar!
Bron: Tenderned/Renewi/Movare/RD4, 18 december 2018

 

1 thought on “Renewi afvalverwijderaar Movare (een beetje raar)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *