Proef 10-minuten bus Alphen-Schiphol gestaakt – Aanbestedingsnieuws

Proef 10-minuten bus Alphen-Schiphol gestaakt

Na drie weken is de proef om een bus op lijn 470 Alphen – Schiphol iedere tien minuten een bus te laten vertrekken gestaakt. De proef was gestart op 19 november en was bedoeld om het effect van opstoppingen, waarmee deze buslijn vaak te maken krijgt tegen te gaan.

Door de opstoppingen liepen de bussen vertraging op en stonden er zowel meer mensen bij de halte als reizigers in de bus. Arriva wilde door meer bussen in te zetten dit omzeilen. Of de 3 weken voldoende data hebben opgeleverd wordt niet vermeld, maar het AD voert een woordvoerder op van Arriva die verklaart dat de proef eerst intern wordt geëvalueerd en daarna met de provincie Zuid Holland omdat deze over de aanbesteding gaat.

Arriva verzorgt tot 11 december 2022 het vervoer in Zuid Holland Noord waartoe buslijn 470 behoort. Deze concessie had een oorspronkelijke looptijd tot 2020 maar is in juni 2018 al met twee jaar verlengd.

Bron AD/  Arriva 10 december 2018

Zie ook  AD https://www.ad.nl/alphen/bus-470-alphen-schiphol-rijdt-niet-langer-elke-10-minuten-tijdens-de-spits~ac7d6a1b/ 10 december 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *