PIANOo publiceert praktijkvoorbeeld circulair afvalbrengstation – Aanbestedingsnieuws

PIANOo publiceert praktijkvoorbeeld circulair afvalbrengstation

Den Haag werkt aan de bouw van circulaire afvalbrengstations. Afval brengen naar een afvalbrengstation is al op zichzelf circulair, maar dit afvalbrengstation wordt ook circulair gebouwd. Gisteren publiceerde PIANOo een praktijkvoorbeeld hiervan. Het gaat om twee pilots die Den Haag realiseerde in het kader van de Green Deal circulair inkopen. Opschalen is de volgende uitdaging, want het is ‘tijd dat het menens wordt’, aldus Den Haag.

Inkoopadviseur Jos van den Bulk van het intern Dienstencentrum geeft in het praktijkvoorbeeld aan wat wordt verstaan onder circulair: “Zo lang mogelijk in de keten houden van materiaal en grondstof, op een zo hoog mogelijk niveau”.

Daarvoor is het onder meer nodig dat er “fatsoenlijk” wordt gesloopt. Bij slopen worden materialen vaak zo snel en goedkoop mogelijk weggehaald, voor het volgende project. Hierdoor wordt er onzorgvuldig met restmateriaal omgesprongen.  Als demontage niet zorgvuldig gebeurt, is het materiaal niet herbruikbaar. “Schandalig, als je erover nadenkt”, aldus zijn collega Ger Kwakkel, beleidsmedewerker bij de dienst Stadsontwikkeling.

Bron: PIANOo, 16 februari 2017
Zie verder:

https://www.pianoo.nl/circulair-inkopen-vindt-in-den-haag-weerklank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *