Aanbesteding eerder op Negometrix dan TenderNed – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Aanbesteding eerder op Negometrix dan TenderNed

Laatst geupdate op februari 22, 2017 door redactie

Aanbestedingen verschijnen soms eerder op de Tsender dan op TenderNed. Dat het vaker voorkomt, is bekend. Hoe veel vaker het voorkomt, weer niet. Meestal is het verschil maar een dag. Bij een aanbesteding van de Universiteit Leiden voor de bestrijding van plaagdieren, gaat het om een aanbesteding die bijna een maand eerder is verschenen op Negometrix (26 jan) dan op TenderNed (15 feb).

Dat heeft te maken met de automatische doorzending van de TSender naar TenderNed. Dit werkt via importkoppelingen waarmee aanbestedingen van de Tsender automatisch TenderNed inlopen. Volgens de Aanbestedingswet 2012 is een aanbestedende dienst verplicht een aankondiging éérst te publiceren op TenderNed. Aanbestedende diensten moeten er voor zorgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. TenderNed: “Het blijft de verantwoordelijkheid van een aanbestedende dienst om te zorgen dat de publicatie conform de wettelijke eisen op TenderNed verschijnt.”

Verantwoordelijkheid of niet, het kan een ondernemer dus lonen, om niet alleen te volstaan met het kijken op TenderNed. En dat is niet alleen voor onderhandse aanbestedingen het geval. De geraamde waarde van deze opdracht is €250.000, ruim boven de drempelwaarde voor diensten. Of er ook een plaagdierenbestrijder eerder op de hoogte was van de aanbesteding, is bij rondbellen nog niet gebleken. De deadline van de opdracht is gesteld op 31 maart 2017.

Een woordvoerder van de universiteit bevestigt de verschillende publicatiedata. Hij geeft aan dat door een verlate publicatie op Tenderned de mogelijkheid zou kunnen bestaan dat andere ondernemers bevoordeeld zouden worden en dat derhalve met een kennisgeving van rectificatie de deadline van de opdracht is verlegd. Dit is ook te vinden in de Nota van Inlichtingen via de vraag/antwoord module van Negometrix.

Bron: TenderNed /Negometrix, 20 februari 2017

Zie ook:

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/publicatie/akid/0be44b5973a0dec7ac52b68793cb3e2f/pageId/D909A/oudercode/nr/kijkdoorhetmenu/u/huidigemenu/aankondigingen/menubalkoproep/true/cid/355345/cvp/join

(Klik om de afbeeldingen te vergroten)

UL publicatie plaagdieren op Tenderned, 15 februari 2017

 

 

 

 

 

 

UL publicatie plaagdieren op Negometrix, 26 januari 2017

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *