Opdracht renovatie gerechtsgebouw Rotterdam gegund aan Dura Vermeer – Aanbestedingsnieuws

Opdracht renovatie gerechtsgebouw Rotterdam gegund aan Dura Vermeer

Een opdracht voor renovatie van het gerechtsgebouw in Rotterdam is op 22 mei 2017 gegund aan Dura Vermeer en Fokkema & Partners Architecten. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft opdracht gegeven voor de renovatie van de kantoren en zittingszalen van het gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein in Rotterdam. De kantoorverdiepingen worden aangepast tot een innovatief kantoorconcept. Daarnaast worden de publieksentree en de informatiebalie opgenomen in het nieuwe ontvangstgebied. Ook zijn er verbeteringen in de brandveiligheid.

De kantoren van de rechtbank zijn onderdeel van De Wilhelminahof, een ensemble van kantoorgebouwen, een zalencomplex, winkels en een metrostation op de Kop van Zuid. De kantoren en de zittingzalen zijn gescheiden door een met glasplaten overdekt voetgangersgebied.

Bron afbeelding: Rijksvastgoedbedrijf

Het werk wordt in fasen uitgevoerd omdat het pand aan het Wilhelminaplein 100 niet volledig kan worden leeggeruimd. Teams van de rechtbank Rotterdam verhuizen daarom in blokken naar de ‘wisselhuisvesting’. Hiervoor wordt een aantal verdiepingen in de Wilhelminatoren gehuurd. Zodra de renovatie is voltooid, verhuizen de medewerkers naar hun nieuwe werkomgeving.

De opdracht werd op 14 april 2016 voor het eerst aangekondigd en is daarna op 14 december 2016 vroegtijdig beëindigd. Er is daarna geen nieuwe aanbesteding gepubliceerd of dd. vandaag terug te vinden op TenderNed.

14-04-2016 Aankondiging van een opdracht
17-05-2016 Kennisgeving van aanvullende informatie, informatie over een onvolledige procedure of rectificatie

Bron: Rijksvastgoedbedrijf, 1 juni 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *