Waal wint opdracht energieneutraal centrum Vlaardingen – Aanbestedingsnieuws

Waal wint opdracht energieneutraal centrum Vlaardingen

Na een selectieproces vanuit Gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen heeft Waal vandaag de definitieve opdracht gegund gekregen voor het ontwerp en de realisatie van het energieneutrale sporthal- en appartementencomplex in het Centrumplan Westwijk te Vlaardingen. Dit gebeurde officieel in de stand van Waal tijdens de Provada.

Het plan van eisen vroeg om de sloop en nieuwbouw van twee sporthallen, de sloop van sociale huurappartementen aan de Floris de Vijfdelaan en van de Valkenhof, de bouw van sociale huurappartementen en grondgebonden woningen in de vrijgekomen gebieden, en nieuwe bebouwing op het Erasmusplein. Dit alles wordt gecombineerd met de aanleg van een nieuw verblijfsplein, nieuw groen en het verleggen van de Wiardi Beckmansingel. Deze zomer worden de gebiedsontwikkelaar en de bouwer van de sporthal geselecteerd.

Het ontwerp van KOW Architecten en Waal omvat 46 appartementen, een sporthal, horeca, commerciële ruimtes en de openbare ruimte. Het complex is geheel energieneutraal opgezet vanuit de passief-huis-methode en voldoet aan de PHPP eisen. Het energieconcept heeft naast een zeer dichte gebouwschil full electric verwarming van appartementen en sporthal. De opwekking van de benodigde energie verloopt via PV panelen op de daken van de sporthal en de appartementen.

De appartementen worden in opdracht van Waterweg Wonen gerealiseerd. De realisatie van sporthal, horeca, commerciële ruimtes en openbare ruimte vindt in opdracht van de Gemeente Vlaardingen plaats. De bouw van dit project zal in 2018 plaatsvinden.

De gemeente Vlaardingen en woningcorporatie Waterweg Wonen werken nauw samen aan de herstructurering en ontwikkeling van de Westwijk. Het Centrumplan Westwijk is de eerste grote ontwikkeling in de wijk welke als vliegwiel gaat dienen voor daarop volgende locaties.

Bron: Waal, 1 juni 2017

Het gaat om een Niet-openbare Europese aanbesteding, voor de Sporthal- en appartementencomplex Erasmusplein Westwijk Vlaardingen

Zie ook:

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/documenten/akid/3fe7364df9c0530e6e11b3f69205861c/pageId/D909A/huidigemenu/aankondigingen/da/false/cid/37538/cvp/join;jsessionid=0745C9A1D0E74D98CE627458536D39AF.node1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *