Ook Eindhoven doet proef met fietsvlonders – Aanbestedingsnieuws

Ook Eindhoven doet proef met fietsvlonders

Ook in Eindhoven wordt er een proef georganiseerd met fietsvlonders. Aanbestedingsnieuws zag de fietsvlonder al eerder voorbij komen in Arnhem, Fietsvlonder met fietsnietjes op parkeerplek in Arnhem Met de vlonders kunnen er tijdelijke fietsnietjes worden geplaatst op parkeerplekken. Dit kan bijvoorbeeld dienen als proef om te controleren of er op die plek behoefte is aan fietsparkeerplek. Het kan ook voorkomen dat er slechts tijdelijk behoefte is aan extra fietsparkeerplek, bijvoorbeeld bij evenementen. Voor Eindhoven is het de proef om de vlonder 3 maanden te laten staan en daarna bezien of er behoefte aan is voor een definitieve oplossing.

De vlonders zijn een Rotterdamse uitvinding.  De vlonders bestaan uit een stalen frame met composiet planken en stalen fietsleunhekjes. De vlonders komen op plekken waar veel last is van wild fietsparkeren:

  • Hertog Hendrik van Brabantplein, op de hoek met de Willem van Hornestraat
  • Roostenlaan op een parkeervak bij nr. 104-106 (bij versmarkt LIEK )
  • Charles Roelslaan, fietsenstalling bij nr. 7 (bij hockeyclub Oranje-Rood)

Na de proef van 3 maanden volgt het besluit om wel of niet vaste fietsparkeerplekken te plaatsen. De vlonders worden daarna weer als proef op andere plekken in de stad ingezet.

Bron: Eindhoven, 14 maart 2022

©Eindhoven 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *