nominaties voor MKB INFRA AanbestedingsAward 2019 bekend – Aanbestedingsnieuws

nominaties voor MKB INFRA AanbestedingsAward 2019 bekend

De jury van de maakt vandaag bekend dat zij de gemeenten Almere, Den Haag en Raalte nomineert voor de MKB INFRA Award die op 17 januari a.s. wordt uitgereikt tijdens de InfraTech in Rotterdam. Deze prestigieuze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan de meest mkb-vriendelijke infra aanbesteder. De jury beschouwt de drie genomineerde gemeenten als een voorbeeld en inspiratiebron voor andere aanbesteders van infrastructurele werken.

De jury heeft zich gebogen over inzendingen van een groot aantal aanbestedende diensten. Voor de drie genomineerden geldt, ieder afzonderlijk, dat er door hun eigen wijze van toepassing van de aanbestedingsregels een level playing field ontstaat voor mkb en grote bedrijven. Op donderdag 17 januari 2019 tussen 15.00 en 17.00 uur maakt de jury, tijdens een bijeenkomst van MKB INFRA en CROW op de Infratech, bekend wie van de drie genomineerden in 2019 winnaar wordt van de MKB INFRA AanbestedingsAward 2019 en de bijbehorende trofee krijgt overhandigt.

Met de MKB INFRA AanbestedingsAward wordt ingespeeld op de aanbestedingswetgeving, waardoor een gelijk speelveld voor grote en mkb-bedrijven moet ontstaan en eerlijke concurrentie wordt gestimuleerd. De instelling van deze tweejaarlijkse prijs heeft tot doel opdrachtgevers uit overheden en semi-overheden te stimuleren mkb-bedrijven betere kansen op opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw te geven. Met de prijs hoopt MKB INFRA dat vernieuwende oplossingen worden geïnitieerd en optimale prijs-prestatie-verhoudingen worden bereikt, waarmee tevens het maatschappelijk belang wordt gediend. Eerder prijswinnaars waren de gemeenten Nijmegen, Steenwijkerland, Tilburg en Enschede.

De jury van de MKB INFRA AanbestedingsAward is als volgt samengesteld:

  • Ing. H.W.A. (René) Fronik, juryvoorzitter, ondernemer en bestuurslid MKB INFRA;
  • Ing. F. (Frank) van den Hoogen, sr. Adviseur Kosten en Contracten projectbureau Stadsingenieurs, gemeente Nijmegen – winnaar 1e         MKB INFRA Award;
  • Mr. M.A.Th. (Meriam) de Koning, juridisch adviseur bouw- en aanbestedingsrecht;
  • Dr. Ir. I.W. (Iman) Koster, directeur CROW;
  • Drs. M.H.M. (Maarten) Loeffen, directeur Stadswerk.

Voor nadere informatie en een toelichting op de prijs, kan contact worden opgenomen met de Awardjury via het secretariaat van MKB INFRA, tel. 0318 – 544 905, email secretariaat@mkb-infra.nl

Bron: Aannemersfederatie.nl, 7 december 2018

1 thought on “nominaties voor MKB INFRA AanbestedingsAward 2019 bekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *