Den Haag wint MKB INFRA AanbestedingsAward 2019 – Aanbestedingsnieuws

Den Haag wint MKB INFRA AanbestedingsAward 2019

Foto: MKB-infra

De gemeente Den Haag is volgens de jury de meest mkb-vriendelijke aanbesteder van infrastructurele werken. Juryvoorzitter René Fronik ziet bij deze opdrachtgever een grote mate van professionaliteit, vastgelegd in zorgvuldig uitgewerkt en deugdelijk aanbestedingsbeleid.

De jury heeft geconstateerd dat alle drie genomineerde finalisten Almere, Den Haag en Raalte voldoen aan de voorwaarde voor het creëren van een gelijk speelveld voor het mkb bij aanbestedingen. Alle drie genomineerden hadden hiervoor serieuze aandacht, door kritisch en zorgvuldig over specifieke thema’s rond aanbesteden na te denken en actief de dialoog met de markt te zoeken en in praktijk te brengen. De jury deelt haar complimenten uit aan Almere, Den Haag en Raalte voor de manier waarop zij ‘aanbesteden’ in de eigen gemeente de aandacht geven.

De jury heeft vooraf bepaald dat er 1 winnaar zou worden gekozen en er geen rangschikking naar een 2e en 3e plaats zou plaatsvinden. Daarnaast is de jury van mening dat indien er categorieën voor de winnaars naar grootte van de gemeente geweest zouden zijn, er wellicht meerdere winnaars geweest waren. Echter de unanieme keuze is gevallen op de gemeente Den Haag waar, volgens juryvoorzitter Fronik, het aanbestedingsbeleid niet alleen professioneel en actueel is, maar ook de visie van de markt ademt.

Zie ook  nominaties voor MKB INFRA AanbestedingsAward 2019 bekend

Bron: MKB-infra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *