Nieuwe post – Heijmans ontwikkelt rijkskantoor Arnhem – Aanbestedingsnieuws

Nieuwe post – Heijmans ontwikkelt rijkskantoor Arnhem

Team De Nieuwe Post, onder leiding van Heijmans, heeft de tender gewonnen voor de renovatie en uitbreiding realiseren van het rijkskantoor Stationsplein West in Arnhem.

Het voormalig postkantoor naast het station van Arnhem wordt verbouwd tot rijkskantoor, dat onderdak biedt aan de Belastingdienst, het Rijksvastgoedbedrijf en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Foto: © Rijksgebouwendienst

Heijmans gaat in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf de renovatie en uitbreiding realiseren van een gemeentelijk monument naar een nieuw Rijkskantoor in het stationsgebied van Arnhem. Het pand, een voormalig postkantoor, gaat onder meer onderdak bieden aan de Belastingdienst en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De opdracht omvat tevens aansluitend onderhoud gedurende 15 jaar en heeft een totale contractwaarde van ruim € 55 miljoen. De feitelijke realisatie zal naar verwachting starten in maart 2024. De beoogde oplevering is voorzien eind 2025

Het Rijkskantoor is een gemeentelijk monument in het stationsgebied van Arnhem dat niet voldoet aan de hedendaagse (duurzaamheid)eisen. De oorspronkelijke monumentale waarde van het gebouw hersteld zal worden. Bij de ontwikkeling staat niet het alleen gebouw, maar ook de belevingswaarde en gebruikswaarde centraal. Ook is er extra aandacht voor een duurzame en gezonde bedrijfsvoering, met thema’s als energieneutraliteit, circulariteit en gezondheid.

Bij het project werken het Rijksvastgoedbedrijf, Heijmans, ontwerppartijen en andere betrokken op een vernieuwende manier samen volgens de DOEN-filosofie. De opdracht werd Team De Nieuwe Post gegund op basis van een visie, waarin onder meer uiteen werd gezet hoe het pand kan worden verbonden met de openbare ruimte, zodat een aantrekkelijk en gezonde leefomgeving ontstaat.

Kraaijvanger is aangesteld als architect voor het gebouw, Karres en Brands wordt verantwoordelijk voor de stedenbouw en het landschap. Verder bestaat het samenwerkingsverband uit DWA (installatieadvies), IMd Raadgevende Ingenieurs (constructief advies en DGMR (bouwfysica en brandveiligheid). De partijen gaan nu aan de slag met een ontwerp.

Bron: Kraaijvanger /Heijmans 17 april 2023

Zie eveneens.. eerder de opdracht voor de herontwikkeling van het  stationsplein:

Renovatie gedeeltelijke nieuwbouw Stationsplein-West 30 Arnhem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *