Naast Bedum ook Rivierenland zonder accountant – Aanbestedingsnieuws

Naast Bedum ook Rivierenland zonder accountant

Naast de gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum zijn ook de gemeenten van Rivierenland verstoken van accountant. Dat bericht het Financiëele Dagblad vandaag. Het betreft de gemeenten Tiel, Geldermalsen en Culemborg. Hier heeft Deloitte aangegeven zich te willen terugtrekken.

Het dagblad bericht dat Tiel de accountants wil houden aan het contract. Ondertussen kijkt Tiel ook verder naar andere accountants. Een nieuwe aanbesteding heeft het nog niet uitgeschreven.

Op dit moment staan er 6 accountantsopdrachten open op TenderNed.

VNG berichtte eerder naar aanleiding van berichtgeving over de zorgen van Minister Plasterk over het uitblijven van accountants, haar leden in een ledenbrief. De VNG: “De kans is groot dat de accountant bij veel van de gemeentelijke jaarrekeningen over 2015 geen goedkeurende verklaring zal afgeven. De niet goedkeurende verklaringen komen niet onverwacht en zijn volgens de VNG terug te voeren op de onzekerheden bij de decentralisaties in het sociale domein.”

Met het oog daarop waarschuwde de VNG:  “Ondanks deze initiatieven is de verwachting dat problemen voor de presentatie van de jaarrekening 2015 niet kunnen worden opgelost. Sterker nog, het zal een hele opgave zijn om voor 2016 alles wel voor elkaar te krijgen. Waar het om gaat is dat alle partijen naast de verlening van de zorg ook de controle en de verantwoording ervan op een redelijke termijn op orde krijgen.”

https://vng.nl/files/vng/nieuws_attachments/2015/2015-vng-accountantscontrole-jaarrekening-2015.pdf

accountants

Zie eerder:

http://wp.me/p7TZB6-f6

 

1 thought on “Naast Bedum ook Rivierenland zonder accountant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *