Hermes wint busvervoer Zuidoost-Brabant met elektrische bussen – Aanbestedingsnieuws

Hermes wint busvervoer Zuidoost-Brabant met elektrische bussen

Op 16 november leverde Hermes als enige vervoerder een bieding in voor de concessie Zuidoost-Brabant. De provincie heeft het ingediende aanbod van Hermes uitvoerig getoetst en heeft besloten de concessie voor het Openbaar Vervoer in de regio Zuidoost-Brabant aan Hermes te gunnen. Hermes gaat vanaf 11 december 2016 het busvervoer in de regio verzorgen voor de komende 10 jaar.

Gedeputeerde Christophe van der Maat:

“Hermes heeft onze visie op de toekomst van het OV goed begrepen en heeft een hele goede bieding ingediend waar wij erg blij mee zijn. Ze bieden binnen het beschikbare budget meer ritten aan dan wij geëist hadden en 8% meer rdscf6955itten dan in de huidige dienstregeling. Deze extra bussen gaan vooral rijden op de stedelijke HOV-assen (busbanen voor hoogwaardig openbaar vervoer) en op de belangrijkste vervoerassen binnen de regio. Verder zijn we aangenaam verrast door het aanbod om meteen vanaf de start van de concessie het stedelijke HOV met ruim 40 elektrische gelede bussen te gaan rijden Hiervoor introduceert Hermes een nieuw iconisch voertuig met een tramachtige uitstraling met de naam Evolans. Zo’n grote inzet van zero-emissie-bussen is echt uniek in Nederland en sluit perfect aan bij de ambities van dit college voor maximale toepassing van innovatie en duurzame energie.”

De directe inzet van de ruim 40 volledig elektrische bussen springt in het oog. Hiermee is Eindhoven de eerste stad waar grootschalig zero emissie busvervoer wordt geïntroduceerd. Daarnaast gaan op de belangrijkste vervoerassen in de regio 65 nieuwe Euro VI dieselbussen rijden met een extra hoog comfortniveau onder de naam Volans. Alle nieuwe bussen worden door VDL geleverd.

Van der Maat: “De elektrische bussen in Eindhoven vormen de eerste stap naar een volledige transitie naar zero emissie busvervoer.

Bron: Brabant, 22 november 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *