Na 15 oktober zijn 2b-diensten niet meer via TenderNed af te melden – Aanbestedingsnieuws

Na 15 oktober zijn 2b-diensten niet meer via TenderNed af te melden

Laatst geupdate op oktober 3, 2016 door redactie

Op zaterdag 15 oktober 2016 implementeert TenderNed de nieuwe Europese aankondigingsformulieren. Dat is het gevolg van gewijzigde regelgeving (red. de nieuwe Aanbestedingsrichtlijnen). Dit betekent onder meer dat het gunningsformulier voor 2B-diensten vanaf dan niet meer beschikbaar is in TenderNed. TenderNed raadt dan ook aan als nog een 2B-dienst moet worden afgemeld, dat een aanbestedende dienst dat doet vóór 15 oktober aanstaande. Tender Electronic Daily (TED) accepteert de huidige formulieren nog tot 1 januari 2017.

Per 18 april 2016 zijn de zogenoemde 2B-diensten vervallen in de Europese richtlijnen. Hiervoor is een nieuw regime voor sociale en andere specifieke diensten in de plaats gekomen. Heeft uw aanbestedende dienst voor 18 april jl. nog 2B-diensten aanbesteed en nog niet afgemeld? Dan kunt u dit tot 15 oktober nog doen met het gunningsformulier voor 2B-diensten. Vanaf 15 oktober is dit formulier niet meer beschikbaar in TenderNed. Wel is het vanaf dan mogelijk een aankondiging te publiceren van sociale en andere specifieke diensten.

Afmelden van een 2B-dienst via een van de andere aanbestedingsplatforms (Tsenders) blijft voorlopig wel mogelijk, zolang zij deze mogelijkheid nog bieden.

Update 3 oktober 2016: Naast CTM geeft ook Aanbestedingskalender aan dat 2b-diensten nog kunnen worden afgemeld tot eind 2016, als de formulieren ook door TED uit de roulatie worden gehaald. 

Bron: TenderNed, 29 september 2016

Naschrift Redactie Aanbestedingsnieuws:

Zie ook:  http://simap.ted.europa.eu/nl/web/simap/standard-forms-for-public-procurement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *