Meedenken met de Cruquiusbrug N-H – Aanbestedingsnieuws

Meedenken met de Cruquiusbrug N-H

Foto: Prov Noord-Holland

De provincie Noord-Holland vraagt bewoners, bedrijven en gebruikers mee te denken over de bouw van de nieuwe Cruquiusbrug (N201) richting Heemstede. De brug is aan vervanging toe en wordt in 2021 – 2022 circulair, energiezuinig en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Suggesties hiervoor kunnen worden ingediend via Cruquiusbrug in beeld.

De oude Cruquiusbrug richting Heemstede stamt uit 1932 en is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt verbreed waardoor meer ruimte ontstaat voor fietsers en voetgangers. Hierdoor zal ook de doorstroming voor het verkeer op de N201 verbeteren.

De nieuwe brug wordt circulair, energiezuinig en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Circulair bouwen betekent efficiënt en slim omgaan met grondstoffen en materialen zoveel mogelijk hergebruiken. Het zo onderhoudsarm mogelijk bouwen van de brug levert in de toekomst minder hinder voor het verkeer op. Het platform voor de suggesties is  beschikbaar tot en met zondag 9 december 2018, iedereen kan hier suggesties geven voor het ontwerp van de nieuwe, duurzame brug. De provincie bekijkt of de suggesties het ontwerp verder kunnen verbeteren. Uiteraard moet dit passen binnen de planning, het beschikbare budget en vanzelfsprekend met zo min mogelijk hinder. Op elke suggestie zal een terugkoppeling volgen.

Tussen 9 december en eind 2018 blijft het platform ook actief en dan kunnen nog steeds suggesties worden ingediend. Deze worden echter op een later moment verwerkt waardoor een terugkoppeling wellicht langer duurt. Het definitieve ontwerp moet begin 2019 gereed zijn.

In juni 2019 start de provincie met de aanbesteding van de nieuwe Cruquiusbrug. Met vragen kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail via servicepunt@noord-holland.nl.

2 thoughts on “Meedenken met de Cruquiusbrug N-H

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *