Iets meer, mag dat? bij Geldrops Strabrechtscollege – Aanbestedingsnieuws

Iets meer, mag dat? bij Geldrops Strabrechtscollege

Foto: Strabrechtcollege

Het loopt al een poosje, de nieuwbouwplannen voor een nieuw schoolgebouw voor het Strabrechtcollege in Geldrop. In eerste instantie was er door de gemeenteraad akkoord gegaan met een budget van €9 miljoen. In juli ging de gemeenteraad akkoord met een verhoging van het budget naar €18 miljoen. 16 november meldde het Eindhovens Dagblad nog “half zoveel leerlingen, dubbel zo duur gebouw. En zelfs dat lijkt nu door het vele uitstellen ook weer niet genoeg. Geïnteresseerde bouwbedrijven kunnen zich nog steeds melden voor deze super duurzame tombola die wellicht eind dit jaar wordt aanbesteed. De school zelf verwacht in het nieuwe schooljaar van 2020 in het nieuwe gebouw te zitten.

De school zelf blogde in juli “Dit is een geweldige opsteker voor onze school. Het geeft vertrouwen bij ouders en leerlingen in de toekomst van het Strabrechtcollege. Het perspectief voor onze school wordt hiermee een stuk gunstiger. We zijn blij met de eensgezindheid bij de politiek en de brede vertegenwoordiging en betrokkenheid van onze collega’s. De nieuwbouw is gefundeerd op deze betrokkenheid en samenwerking. Eindelijk is het dus zover: we gaan bouwen … aan een duurzame toekomst voor het Strabrecht.”
 

Ondertussen volgen de aankondigingen op Tenderned elkaar op met als omschrijving: Ten behoeve van het Strabrecht College in Geldrop-Mierlo wordt een nieuw schoolgebouw gerealiseerd met een verwacht bruto vloeroppervlak van ca. 8.850 m2. Dit schoolgebouw dient geschikt te zijn voor voortgezet onderwijs waarbij de afdelingen MAVO, HAVO en VWO in het gebouw gehuisvest worden. Nieuwbouw is noodzakelijk enerzijds vanwege de verouderde huidige huisvesting, anderzijds vanwege een daling in het leerlingenaantal. De gemeenteraad van de gemeente Geldrop-Mierlo heeft inmiddels ingestemd met de geplande nieuwbouw waarbij ook een budget hiervoor beschikbaar is gesteld. Aanvullend budget is beschikbaar uit de financiële middelen van de school zelf. Het beschikbare budget is gebaseerd op de VNG-normen. Hierbij is afgesproken dat het schoolbestuur van het Strabrecht College optreedt als bouwheer. 

Bronnen: ED.nl/Tenderned/ Strabrechtcollege

Nieuwbouw Strabrecht College Geldrop

Europese opdracht

Stichting Strabrecht College

Edit: Even een aardig detail uit het PvE:

In aanvulling op de ambitie van de gemeente, wil SC de architect nog meegeven dat zij de combinatie van metselwerk en
hout vindt passen op de locatie. Dit kan wat op gespannen voet staan met de wens van de gemeente voor ‘grotendeels
metselwerk voor de buitengevels’. SC heeft onderstaand nog enkele beelden toegevoegd van gebruik van houtachtige
materialen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *