Marktconsultatie regionale aanbesteding leerlingenvervoer Drechtsteden – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie regionale aanbesteding leerlingenvervoer Drechtsteden

©Zaz 2020

De Drechtsteden gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, H.I. Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht zijn voornemens het leerlingenvervoer opnieuw aan te besteden. Het gaat in totaal om (op dit moment) ongeveer 900 kinderen die meerdere malen per week, in veel gevallen dagelijks, reizen tussen vaste adressen en bestemmingen.

De Drechtsteden beschikken met Stroomlijn B.V. over hun eigen regiecentrale. Stroomlijn een publiek mobiliteitsplatform, opgericht door de Drechtsteden om de vervoersstromen voor haar te regisseren. Stroomlijn ondersteunt de gemeenten bij de voorbereiding en uitvoering van de
aanbesteding. Zie voor meer informatie:
https://stroomlijn.nl/over/
De komende periode wordt intensief afgestemd tussen de deelnemende gemeenten over de wijze waarop deze aanbesteding moet worden ingericht en de ambities die de gemeenten hebben bij het resultaat van deze aanbesteding en het vervoer van de reizigers. Deze ambities betreffen onder meer thema’s als kwaliteit van de dienstverlening, duurzaamheid, social return en schaal- en efficiëntievoordelen door een mogelijk combinatie met jeugdvervoer. Het jeugdvervoer wordt momenteel separaat uitgevoerd door 10 gemeenten in de regio Zuid-Holland-Zuid, met als opdrachtgever de Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland-Zuid. De regie voor dit vervoer ligt geheel bij Stroomlijn.

Om de ambities op een realistische en zorgvuldige wijze vast te stellen, en vervolgens uit te werken in een programma van eisen (PvE), willen wij graag met de markt in gesprek. Dat doen we aan de hand van een marktconsultatie. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze marktconsultatie. De marktconsultatie bestaat uit een schriftelijke beantwoording van een vragenlijst in de marktconsultatiedocumenten, en aanvullend (maximaal 5) gesprekken die wij met een aantal vervoerders zullen voeren. De gesprekken zijn bedoeld voor een verdiepingsslag op de vragen en antwoorden. De vragen. een kleine 30 zijn vragen over de kwaliteit van de dienstverlening, de scope en de perceelindeling,  PvE, duurzaamheid, implementatie, aanbesteding, partnerschap, covid, communicatie en het stimuleren van de zelfredzaamheid.

Heel wat vragen dus en wij van aanbestedingsnieuws concluderen dat de Drechtsteden hun eigen  regiecentrale hebben, waar die door andere regio’s wordt aanbesteed terwijl Gooi en Vechtstreek ook zelf het vervoer inbesteedt  en alleen, zie Levering en onderhoud voertuigen Regio Gooi en Vechtstreek de voertuigen aanbesteed.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *