Leverancier wapenstokken kan vraag niet aan – Aanbestedingsnieuws

Leverancier wapenstokken kan vraag niet aan

De leverancier van wapenstokken voor de politie kan de vraag niet aan. Dat bericht de NOS naar aanleiding van een recente aanbesteding voor wapenstokken. Sinds begin deze maand is de nieuwe wapenstok geïntroduceerd. Nu willen alle teams een nieuwe wapenstok.

Leverancier is het Duitse Bonowi IPW GmbH. Bonowi is nummer 1 leverancier voor wapenstokken in de wereld. De uitschuifbare wapenstok is hun premium paradepaardje, “voor het sluiten van de kloof tussen eenvoudig fysiek geweld en het gebruik van vuurwapens”. Ze leveren er ook desgewenst trainingen bij. De politie heeft er volgens de aanbestedingsdocumentatie: € 6.170.560 voor uitgetrokken

De politievakbond ACAP vindt het volgens de NOS maar wat vreemd dat de leverancier de wapenstokken niet op voorraad heeft. Als je meedoet aan een aanbesteding, moet je weten hoe veel stokken je kan leveren.

De aanbesteding loopt al heel lang, zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp, en dan moet je als leverancier wel weten hoeveel stokken je moet gaan leveren. Ook vindt hij het slecht dat agenten na de cursus niet meteen met de nieuwe stok kunnen blijven oefenen.

©Politie 2018

Gelukkig hoeven de politieagenten geen banaan te trekken. Zij kunnen nog voort met hun huidige knuppel, die helaas wel 11 centimeter korter is. In onderstaand clipje geeft de politie nog even aan hoe urgent de behoefte aan de nieuwe knuppels is.

Zie ook:

https://www.bonowi.de/bonowi-premium-products/schlagstoecke/eka/

https://portal.commerce-hub.com/index.cfm?action=sourcing:__requestform.subscribe&document=570B4FD4-A1A7-21E8-82FE02200D4484BA

Aanbesteding, timing en marketing

https://nos.nl/artikel/2242046-te-weinig-nieuwe-wapenstokken-voor-politie.html

https://www.powned.tv/artikel/politie-heeft-te-weinig-nieuwe-wapenstokken#!comments

2 thoughts on “Leverancier wapenstokken kan vraag niet aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *