Bestaat er wel Fair Trade vuurwerk? – Aanbestedingsnieuws

Bestaat er wel Fair Trade vuurwerk?

Bijna geen tijd gehad om dit stukje voor u te schrijven op Tweede Kerstdag maar toch maar tijd gemaakt, want het is toch wel heel belangrijk om het inkoopvraagstuk voor vuurwerk goed op tafel te krijgen voor oud & nieuw. Dat omdat de gemeente Eindhoven tegenwoordig pedante borden ophangt met daarop de tekst  “steek geen vuurwerk af, dat doen wij wel”. Want elk jaar wordt er voor miljoenen aan vuurwerk afgeschoten en we hebben geen idee of dat geld wel goed terecht komt. En bij de gemeente van Eindhoven werken geen inkoopprofessionals maar juristen. Hoe komt dat nou toch.

Amsterdamse kinderen zijn rationeel, die haten school als ze er eenmaal opzitten, en willen liever vuurwerk afsteken. Chinese kinderen, en dat speculeren we nu maar even, die zijn niet zo. Die haten elke dag werken in de vuurwerkfabriek en zouden liever elke dag op school zitten, fijn irrationele wiskundesommen maken in plaats van zo’n stuk karton goed vast te lijmen. De redactiebovenbuur die wil dat ook wel liever, dat de buurkinderen de hele dag fijn wiskundesommen zitten te maken, dan dat ze hun eigen huis in de fik steken met vuurwerk.

Eigenlijk heeft de wereld de Amsterdamse kinderen gelijk gegeven en zitten allerlei kinderen, ook de Amsterdamse buurkinderen van de redactie van Aanbestedingsnieuws, nu vuurwerk af te steken. En die kinderen in China moeten daarom zich op zijn Amsterdams gezegd het schompes werken, om al dat vuurwerk te produceren zodat de zielige Amsterdamse kindjes het af kunnen steken voor een honger-zakgeldje.

De buitenlandse buurkinderen die hier zijn geboren en dus niet zo heel buitenlands zijn en heel Amsterdamse dingen doen, die kregen van de redactie van Aanbestedingsnieuws mee, dat het verstandiger was om je eigen huis niet in de fik te steken. Dat is maar goed dat we import-Amsterdammers zijn, de echte Amsterdammers kun je dat ook niet makkelijk vragen, die hebben in de 17e eeuw ook allemaal zo hun eigen huis in de fik gestoken omdat ze niks meer te verliezen hadden.

“Ja, zei de redactie, dat vuurwerk zit heel slecht in elkaar, het is allemaal kinderarbeid. Als de bodem eronderuit schiet dan steek je zo honderd huizen in de fik, brand gaat heel snel. Brand is dy-na-misch, zo leerde de brandweer aan de redactie van Aanbestedingsnieuws toen Femke Halsema de brandweer van Amsterdam Oost afschafte.” Zo horen de steen en been om huisvesting zeurende oudere Amsterdamse broertjes met een slechte invloed het misschien ook, dat het hun eigen schuld is dat Tante Femke niet snapt dat brand dynamisch is en een behoorlijke belasting op de huisvesting. Die moest naar school en had niet eens tijd voor brandregelgeving maar ging een of andere pretstudie doen, criminologie of zoiets. !?

Want het is ook ingewikkeld voor hen de precieze relatie te leggen, want dat Dynamo dat zit in Eindhoven en nu tegenwoordig dus ook in Amsterdam maar dat doet nogal weinig qua vuurwerk, voor kinderen, geen zware muziekfestivals over loodvergiftiging waar ze in Amsterdam overigens ook al niet mee kunnen lachen, maar wel taalcursussen. Nou daar hoef ik bij die onderbuurkinderen van mij echt niet mee aan te komen. Hun hart gaat niet warm kloppen van een taalcursus en met loodvergiftigingen door dat Oosterpark kunnen ze ook al niet lachen. Dan maar een vuurkaars op de tuintafel op het tegelbalkon.

De ouders van de onderburen zijn op zijn Amsterdams natuurlijk nergens te bekennen, dus de redactie die ook ooit Nederlandse jeugd is geweest, gooide hier zelf maar even een dynamische emmer water over het balkon om al die warme hartjes te blussen. En dan ook nog een stukje schrijven tussendoor voor een Google Adds fooi. Gelukkig maar dat wij geen tijd hadden voor irrationele wiskundesommen want zo konden we ons toch maar mooi verdiepen in Brandregelgeving en Aanbestedingswetten. Anders hadden we dit stukje niet kunnen schrijven en dan vloog de hele tent hier in de fik omdat we de kinderen er nog bij hielpen. Stel je toch eens voor dat we ook de hele dag mee hadden gedaan aan de AIVD kerstpuzzel, dan waren honderden allochtone Amsterdamse kinderen hun huis kwijt.

Foto: Pixabay.com

Er zit dus een heel duidelijke relatie tussen een huis hebben – kinderen hebben – die kinderen ook op school hebben – waar dat fair trade vuurwerk een belangrijke rol in speelt, zodat die kinderen zelf ook zicht hebben op deugdelijke huisvesting omdat ze niet hun eigen huis in de fik hebben gestoken. Een heel duidelijk verband tussen Haagse, Eindhovense, Ankarase,  Helmondse kinderen. Ze willen allemaal zelf vuurwerk afsteken.

Dat zijn communicerende vaten en dat is belangrijk om in te zien, omdat onze verstokte werelderf-zondaars en hun inlichtingendiensten dat helemaal niet willen of kunnen inzien. Waarom? Omdat ze hun slechte karma al zo lang afwentelen op de Nederlandse jeugd waarschijnlijk. De Chinese kinderen blijven maar vuurwerk maken, en er blijven er maar Chinezen bij komen omdat ze niks van vermenigvuldigen weten waarschijnlijk, en wanneer gaan die boeven nou eens naar school om netjes hun integraalvergelijkingen op te lossen om fatsoenlijke huisjes te leren bouwen zodat ze kinderen krijgen die dat huis in de fik kunnen steken?

“Steek geen vuurwerk af, dat doen wij wel” aldus de gemeente die helemaal geen bal doet voor kinderen, zo erg dat de zich dood vervelende kinderen van Eindhoven naar Amsterdam vertrekken om wel heel goedkoop vuurwerk af te steken en zich te verdiepen in allerlei regelgeving zoals contractenrecht en de inkoop van vuurwerk, arbeidsrecht en de arbeidstijdenwet, vergunningen voor festivals en oh ja ook brandregelgeving, wat ook een belangrijk deel is van bouwregelgeving om hier uit te leggen aan kinderen dat ze helemaal niet van heavy metal muziek moeten houden en veel beter meer kunnen geven om taalcursussen want brand is dynamisch.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *