Leeuwarder schapen naar de slacht na verliezen aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Leeuwarder schapen naar de slacht na verliezen aanbesteding

Laatst geupdate op januari 11, 2017 door redactie

Leeuwarden heeft een aanbesteding uitgeschreven voor natuurvriendelijk bermbeheer. Die aanbesteding is gewonnen door een herder uit Heerenveen. Dat bericht de Leeuwarder Courant, 7 januari. De schapen van de Groene Oase zijn het grootste slachtoffer van het verliezen van een Leeuwarder aanbesteding. Niet alle schapen kunnen mee naar de nieuwe beheerder, Sleurink uit Heerenveen.

© ZaZ 2015

Het project De Groene Oase, dat voorafgaand aan de aanbesteding het bermbeheer uitvoerde, heeft 120 Schoonebeeker schapen grazen en daarnaast nog 50 Drentse heideschapen en enkele kruisingen.  De kudde is 200 schapen groot. Herder Westra is stadsherder van Leeuwarden en zorgt voor natuurlijk groenbeheer op tal van plekken in Leeuwarden. Na het verlies van de opdracht heeft herder Westra van de Groene Oase, 10 dagen om de kudde te verwijderen. Sleurink wil hoogstens de helft van de kudde overnemen. Dan wordt Westra gedwongen de overgebleven schapen te laten slachten.

De winnende herder, Diederik Sleurink, van Wylde Weide, is afkomstig uit Heerenveen. In Heerenveen trok Wylde Weide zich begin 2015 juist terug uit een aanbesteding voor maaibeheer.  “Schaapherders laten concurreren om de laagste prijs is onverantwoord en onnodig.”, zei een woordvoerder van Wylde Weide destijds tegenover Flitsnieuws.

Bron: Leeuwarder Courant, Flitsnieuws, 9 januari 2016.

2 thoughts on “Leeuwarder schapen naar de slacht na verliezen aanbesteding

  1. het is schandalig wat ik hier allemaal leest.ik woon zelf in wijk Camminghaburen en heb onze schaapherder zien werken. die hele aanbesteding van schaapherders is door de gemeente leeuwarden zelf aanbesteed want het is namelijk niet verplicht door Europa heb ik gelezen. Waarom was er geen zitting met alle herders 13 in friesland zodat iedereen een bod kon uitgeven ? nee het moest digitaal en daar draait het nu om onze schaapherder is net bekent met digitaal en had niemand die hem bijstond .en er is nu onderhands geboden door drie schaapherders van de vijf en zo kwam de gemeente uit schaapherder uit Heereveen die weg ging om ruzie die geschikt heeft met zijn gemeente om een bedrag van 2500,-00 euro . ik vind dat dus een onbetrouwbaar persoon . en vind dat er nu gekeken moet worden met iedereen want anders gaan er schapen die ik al zolang ken naar de slaagt . om wille van een aanbesteding die gemeente leeuwarden zelf heeft bedacht .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *