Engie gaat zonnepark bouwen in Groningen – Aanbestedingsnieuws

Engie gaat zonnepark bouwen in Groningen

Engie is de winnaar van een aanbesteding van Zonnepark Vierverlaten. De gemeente Groningen wil in 2035 energieneutraal zijn. Naast het verduurzamen van gebouwen wil de gemeente een voortrekkersrol spelen op het gebied van energietransitie. Dat wil de gemeente onder meer bereiken door de aanleg van een zonnepark.

Via Grunneger Power kunnen ook bewoners van de stad Groningen participeren in een zonnepark project.Het Zonnepark wordt vooralsnog het grootste zonnepark in Nederland. Op het park komen circa 8.000 panelen te liggen die via crowdfunding van Grunneger Power in handen kunnen komen van Stadjers. Het zonnepark wordt gerealiseerd door ENGIE en zal in april 2017 gereed zijn.

Met behulp van Grunneger Power worden de panelen namelijk overgedragen aan de bewoners van Groningen. Volgens wethouder duurzaamheid Mattias Gijsbertsen is dit één van de middelen om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. “Ook iemand die

Bron afbeelding: Persbericht Groningen

geen geschikt dak heeft voor zonnepanelen kan op deze manier bijdragen aan een eigen hernieuwbare energieproductie en daarmee aan de energietransitie in de stad.” De bedoeling is dat het park binnen 5 jaar wordt overgenomen door de inwoners van de gemeente Groningen.  Het voorgefinancierde bedrag komt hierdoor weer terug en kan in nieuwe, duurzame initiatieven geïnvesteerd worden.

Zie:
https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/publicatie/akid/6a6a0bf1f4374e48198682eacac727e8/pageId/D909A/oudercode/nr/kijkdoorhetmenu/u/huidigemenu/aankondigingen/menubalkoproep/true/cid/24389/cvp/join
http://www.engie-services.nl/nl/nieuwsbericht/bouw-eerste-zonnepark-groningen-van-start.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *