Koopwijsprijs 2020 naar Defensie – Aanbestedingsnieuws

Koopwijsprijs 2020 naar Defensie

De publieksprijs voor de beste inkoop van het jaar is zojuist uitgereikt aan het KPU-bedrijf van Ministerie van Defensie voor de inkoop van Tropenkleding, onder meer van petflessen, voor de Marine. Het gaat bij deze inkoop om16000 jassen 8000 broeken 20.000 overhemden. Integrated Sports Hassing won de opdracht met het meest duurzame voorstel.

Zo zijn de knopen gerecylced en de Machetten zijn gemaakt van gerycled plastic door lokale bewoners. De productie in Tunesië is zo energieneutraal mogelijk gemaakt. Integrated Sports was niet de goedkoopste maar won door de puntenverdeling van duurzaamheid. Het verschil tussen duurzaam en niet duurzaam was minder dan 1% van de contractwaarde.

Biologisch katoen of een gerecylcede rits, wat wordt hoger gewaardeerd? Inschrijvers vonden het lastig om te werken met het model dat Defensie daarvoor hanteerde. De volgende keer gaat Defensie duurzaamheidseisen verplicht stellen en daar ook verdergaande eisen aan stellen.

“Voor mij staat vast, er is geen weg meer terug, samen zijn we op weg naar nog meer impact” .

Andere genomineerden waren twee gemeentes: de gemeente Leiden met duurzame bushokjes en de gemeente Noorderveld met een zonnepanelen park. Aanbestedingsnieuws had zelf een voorkeur kenbaar gemaakt voor dat zonnepanelen-park, alleen al vanwege hun handige gebruik van de percelenregeling. Ook die inkoop is echt een aanrader om terug te bekijken.

Filmpjes van alle genomineerden zijn te vinden via:

©Defensie2020

 

https://www.pianoo.nl/nl/actueel/nieuws/videoportretten-genomineerden-koopwijsprijs-2020-gepubliceerd-stem-nu

1 thought on “Koopwijsprijs 2020 naar Defensie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *