Theaterbelichting voor Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg – Aanbestedingsnieuws

Theaterbelichting voor Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg

Laatst geupdate op december 14, 2020 door redactie

Foto: Pixabay.com

Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) is gevestigd in een uniek gebouw in Tilburg. FHK staat voor scholing op hbo-bachelor- en masterniveau in kunsteducatie (docerend) en (podium)kunsten (uitvoerend). FHK is uniek in Nederland met alle opleidingen voor kunstvakdocent en alle podiumkunsten onder één dak.

De huidige theaterbelichtingsinstallatie heeft het einde van zijn levensduur bereikt en voldoet niet meer aan de gebruikerseisen. Er wordt op dit moment nog grotendeels gebruik gemaakt van traditionele belichting. Daarnaast moeten ook de ophangvoorzieningen (in de vorm van gridbuizen)
worden aangepast danwel vervangen. De ophangvoorzieningen worden gebruikt voor de theatertechnische inrichting, spots, stoffering, bekabeling, audiocomponenten en in sommige gevallen voor de kabelgoten. Doel van deze aanbesteding is het vervangen (leveren en installeren) van de volledige theaterbelichting inclusief de ophangvoorzieningen in negen specifieke theater- en oefenruimtes in het gebouw van FHK, te weten:

  • Academietheater
  • Muziekzaal
  • Lesruimten
  • Refter

Het demonteren (indien noodzakelijk) van bestaande gridbuizen en ophangpunten is onderdeel van de opdracht. Opdrachtgever draagt tijdig zorg voor het verwijderen en afvoeren van de te vervangen verlichting. Het vervangen en aanpassen van de theaterbelichting en de ophangvoorzieningen vergt een aantal forse ingrepen en heeft ook gevolgen voor de in het gebouw en de zalen aanwezige elektrotechnische installatieonderdelen. De elektrotechnische werkzaamheden vallen buiten de aanbesteding en worden ondergebracht onder de reeds afgesloten raamovereenkomsten.

De ingangsdatum van de Overeenkomst staat gepland op 16 maart 2021. Als datum van aanvang werkzaamheden wordt 12 juli 2021 aangemerkt. De werkzaamheden moeten uiterlijk opgeleverd zijn op 20 augustus 2021. De onderhoudstermijn loopt tot en met een half jaar na goedgekeurde oplevering.

De aanbestedende dienst organiseert op 5 januari 2021 van 09:00-11:00 een schouw. Daarbij worden geïnteresseerde inschrijvers in de gelegenheid gesteld om de ruimtes te bezoeken. De schouw vindt plaats op 5 januari 2021 en start om stipt om 09:00 bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Geïnteresseerden moeten uiterlijk op 4 januari 2021 vóór 10:00 de aanmelding voor deze schouw versturen via de
berichtenmodule van TenderNed onder vermelding van de na(a)m(en) van de medewerkers die zullen deelnemen (maximaal 2 deelnemers per kandidaat-inschrijver). De schouw is bedoeld om kennis te nemen van de lokale omstandigheden die niet of lastig op papier zijn te duiden. De schouw is niet bedoeld voor het stellen van vragen.

Bron: Tenderned 10 december 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/213945

[quads id=2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *